Studie-inhoud

Je werkt in de sociaal-juridische dienstverlening, je wilt groeien in je functie of juist aan de slag in dit werkveld. Dan is de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd iets voor jou. Via opdrachten, (gast)colleges en trainingen groei je uit tot deskundige om mensen op weg te helpen in complexe wet-/regelgeving.

 • Plaats

  Deventer

Studieopbouw Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd

De studie kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct of toets welke 5 of 10 studiepunten (EC) oplevert. Om je bachelor diploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd, zoals hieronder per studiejaar is weergegeven, gaat uit van de standaardroute. Andere studieroutes zijn ook mogelijk, omdat de studie modulair is opgebouwd en je zelf je modules kunt kiezen. Doe dit wel in goed overleg met jouw studiecoach, zodat modules goed op elkaar blijven aansluiten en je het juiste studiepad kiest.

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd'). Bij uitval door feestdagen of calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland. Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds). 

    Ook in jaar drie is ruimte ingebouwd voor een keuzeruimte. Voor de keuzeruimte geldt dat je hierbij ook in overleg met je studiecoach modules van andere opleidingen van de Saxion Parttime School kunt volgen.

    Ervaring in een relevante praktijkomgeving (stage)
    Voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd, loop je geen stage gedurende een vaste tijdsperiode maar bouw je een portfolio op. Gedurende je opleiding vul je dit portfolio (van 30 EC) met bewijsstukken dat je ervaring hebt in een relevante praktijkomgeving. Het opbouwen van dit portfolio kun je, al je al werkervaring hebt, starten vanaf de eerste dag dat je begint met de opleiding. Heb je nog geen werkervaring dan kun je starten wanneer je verschillende opdrachten van de opleiding hebt afgerond. Het starten gaat altijd in overleg met je studiecoach.

    Deze opleiding kent een afstudeermodule van 30EC waarmee je de opleiding afsluit. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijk omgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht waarmee je aantoont dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

    Meer over de studieopbouw?

    Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

    Open de Studiegids

    Relevante praktijkomgeving

    Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie (in de economische sector / techniek / zorg) waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd, succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen volgt.

    Toelatingsinformatie
    Studenten Sociaal Juridische Dienstverlening hbo deeltijd Saxion

    Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

    Bekijk de mogelijkheden

    Bijspijkeren taal

    Als je studeert in het hoger onderwijs is een goede taalvaardigheid van groot belang. Je schrijft veel teksten en presenteert jezelf regelmatig tijdens je studie. Ook in je werk heb je er dagelijks profijt van als je taalvaardigheid goed ontwikkeld is, bijvoorbeeld bij het schrijven van (beleids)notities, rapporten of nieuwsbrieven. Kan jouw taalvaardigheid wel wat opgefrist worden? Bekijk dan de tips om je taal bij te spijkeren!

    Jouw studiecoach helpt je!

    Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.

    🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!