Master Veiligheid en Digitalisering

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Apeldoorn

 • Lesdagen

  Donderdag

Op het snijvlak van veiligheid en digitalisering bevinden zich complexe en urgente vraagstukken, zoals het vergroten van de cyberweerbaarheid van organisaties, het effectief en ethisch gebruiken van data in de veiligheidszorg, en de omgang met schadelijke gedragingen op sociale media. Deze vraagstukken verlangen enerzijds wetenschappelijke reflectie, onderzoek en een systematische benadering, en anderzijds concrete oplossingen.
Studenten in overleg master Veiligheid en Digitalisering

Leidende rol

Het werkveld vraagt om hoogopgeleide professionals die ten aanzien van veiligheid en digitalisering een leidende en strategische rol kunnen vervullen. Studenten hebben tijdens de Master Veiligheid en Digitalisering de mogelijkheid om met vraagstukken uit hun eigen werkpraktijk aan de slag te gaan.

College master Veiligheid en Digitalisering

Ontwerpgerichte benadering

Ontwerponderzoek loopt als een rode draad door het masterprogramma. Het stelt studenten in staat om een grondige probleemanalyse uit te voeren en effectief te interveniëren in de praktijk. Theorie en praktijk komen in het masterprogramma samen.

College master Veiligheid en Digitalisering

Interdisciplinaire invalshoek

Studenten Veiligheid en  Digitalisering worden gestimuleerd om perspectieven uit verschillende wetenschappelijke disciplines -bestuurskunde, psychologie, informatica, etc. - te integreren bij het ontwikkelen van oplossingen voor complexe digitale veiligheidsvraagstukken.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Veiligheid en Digitalisering

Tijdens het masterprogramma krijg je kennis aangereikt over de belangrijkste wetenschappelijke disciplines rond veiligheid en digitalisering. Je leert om deze kennis te integreren en toe te passen. Onderzoeken en systematisch ontwerpen nemen centrale plekken in. Er wordt aandacht besteed aan kritische reflecteren, morele besluitvorming en effectief communiceren.

Studie-inhoud
MedRes_SAX01749.jpeg

Nieuws van de opleiding Veiligheid en Digitalisering

Carrièrekansen

Na de Master Veiligheid en Digitalisering kun je binnen gemeenten, rechtshandhaving of adviesbureaus functies vervullen zoals adviseur digitale veiligheid, beleidsmedewerker digitale weerbaarheid en projectleider cybercriminaliteit. Het programma kan een basis zijn voor specialistische functies die na de opleiding extra scholing vereisen, zoals Information Security Officer.

Jouw toekomst
MedRes_SAX02056.jpeg

Samenwerking

De masteropleiding is een samenwerking met Universiteit Twente en het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV) in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering te Apeldoorn. 

 

Gerelateerde opleidingen