vrouw kijkt in de camera met een kop koffie in de hand

Jij maakt het verschil voor mensen in de maatschappij!

  • Associate degree (Voltijd)
  • 2 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Voor jou als Ad-professional Sociaal Werk vervult het welzijn van anderen een centrale rol. Je werkt met kwetsbare personen die voor korte of langere periode hulp nodig hebben. Jij ondersteunt mensen in het versterken van hun veerkracht, capaciteiten en mogelijkheden. Samen met vrienden, familie en de omgeving help je mensen om hun leven op de rails te krijgen. Ben jij de Sociaal werker die het verschil maakt?

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Social Work bachelor Saxion | hbo maatschappelijk werk | wat is social work

Een hbo-diploma in twee jaar

Na de opleiding Ad Sociaal Werk kun je meteen aan de slag in de sector zorg en welzijn of aanverwant. Ook kun je verder studeren, denk dan bijvoorbeeld aan de bachelor Social Work.

Studenten Social Work opleiding Saxion | hbo maatschappelijk werk

Werk bij verschillende organisaties

De opleiding biedt een breed scala aan beroepsgerichte vakken. Hierdoor ben je inzetbaar bij zorg en welzijn organisaties. Ook zijn er steeds meer gemeenten die gebruik maken van de kwaliteiten van sociaal werkers.

Studenten Social Work opleiding Saxion | Wat is social work?

Persoonlijke groei en begeleiding

Persoonlijk contact tussen studiecoach en student is essentieel. Er is volop aandacht voor jouw optimale professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Ad Sociaal Werk

De zelfredzaamheid van burgers wordt steeds belangrijker. Dat betekent dat mensen meer dan ooit verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid dragen. Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen uit kwetsbare doelgroepen ondersteunt in hun dagelijkse leven en participatie in de samenleving.

Studie-inhoud
Twee vrouwen met elkaar in overleg.

Nieuws van de Ad Sociaal Werk

Mogelijkheden na je studie Ad Sociaal Werk

Na de opleiding werk je bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg, in een wijkteam of bij een gemeente. Samen met bewoners/cliënten en hun netwerken draag je bij aan de kwaliteit van leven. Je draagt bij aan vernieuwing of verbetering van zorg- en dienstverlening samen met collega’s.

Jouw toekomst
Vrouwen met elkaar in overleg, één vrouw schrijft alles op

Gerelateerde opleidingen