Jouw toekomst

​Jij bent betrokken bij het begeleiden van verbeteringen of het opzetten van nieuwe initiatieven in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij andere maatschappelijke organisaties.

Beroepen voor bedrijfskundigen

Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde kun je op diverse functies solliciteren binnen het bedrijfsleven en de overheid. Waar je gaat werken, is afhankelijk van jouw persoonlijke interesses. Zo kun je aan de slag gaan als projectleider, kwaliteitsmanager, beleidsmedewerker, inkoper of als consultant.

Innovaties vermarkten

Daarnaast doen veel organisaties steeds vaker een beroep op je met de vraag om innovaties te vermarkten. Bedrijfskundigen zie je ook vaak als accountmanager werken, zeker als de relatie met de klant belangrijk is. Kortom, jij kunt veel kanten uit met jouw bedrijfskundige kennis. 

Na de studie Bedrijfskunde kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor een of meerdere projecten vanaf de ontwerpfase tot het einde ervan. Een projectleider is een sociaal vaardig persoon met een brede algemene kennis, opgedaan in projectomgeving. Ook heeft de projectleider kennis van het vakgebied waar het project mee gelinkt is.

Als kwaliteitsmanager ben je het eerste aanspreekpunt voor verbeteringen in de huidige werkwijze van de organisatie, kwaliteitsproblemen in producten of diensten die door leveranciers geleverd zijn of klachten van klanten. Meestal beheer je het kwaliteitssysteem en ben je vaak betrokken bij verbeterprojecten van de organisatie.

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten van je bedrijf of organisatie. Je denkt met deze klanten mee en investeert op allerlei manieren in hen. Zo geef je aan je klanten advies over hoe zij bijvoorbeeld hun prestaties kunnen verbeteren of kosten kunnen besparen, zonder dat de verkoop van een bepaald product of dienst uit jouw bedrijf daar direct bij ter sprake komt.

Managers vind je bij alle organisaties waar mensen werken die leiding nodig hebben. De manager geeft leiding aan één of meer mensen en plant, organiseert en controleert. Het geven van leiding bestaat uit veel verschillende soorten taken: het nemen van beslissingen, overdragen van taken, communiceren met en motiveren van medewerkers en het begeleiden van medewerkers, bijvoorbeeld via een training. 

 • Medewerker arbeidsvoorwaarden en rechtspositie op een afdeling personeel en organisatie
 • Consultant
 • Manager bedrijfsprocessen
 • Manager kwaliteit of productontwikkeling
 • Ondernemer
 • Medewerker HRM
 • Managementtrainee

Een oud-student aan het woord

Bij welke bedrijven kun je werken?

Waar je gaat werken met jouw diploma Bedrijfskunde op zak, hangt af van jouw persoonlijke interesses. Je kunt zowel bij de overheid als bij bedrijven aan de slag. Je kunt denken aan:

 • Productiebedrijven
 • Banken
 • Verzekeraars
 • Adviesbureaus
 • Consultancybureaus
 • Detacheringsbureaus
Meisje haal een boek uit de boekenkast in de bibliotheek

Baankans

De kansen op een baan op niveau na afstuderen zijn bij de opleiding Bedrijfskunde erg goed te noemen:

Bedrijfskunde 83%

Baankans binnen 1,5 jaar na afstuderen

Twee studenten aan het werk in gele kubus

Doorstuderen

Heb je plannen om door te studeren na je hbo-opleiding Bedrijfskunde? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan de masteropleidingen van Universiteit Twente: