Student zwaait lachend

Online open dag: Elektrotechniek

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Elektrotechniek? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding.

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Elektrotechniek

Ja, in eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica heb je veel wiskunde nodig voor de elektronicavakken en voor de vakken regelsystemen en digitale signaalbewerking.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je de programmeertalen C, C++, C# en Python. Bij Elektrotechniek zijn dat de talen C en C#.

Dat hoeft niet, maar het helpt wel. Als je maar van puzzelen en het oplossen van problemen houdt

Daar gaan we wel vanuit. 95% van onze afgestudeerden vindt een baan en vaak krijgen de afstudeerders al tijdens de studie een aanbod.

De opleiding HBO-ICT focust zich alleen op software engineering en programmeren en dus ben je daar met alleen een laptop klaar. Bij de opleiding Technische Informatie krijg je ook elektrotechniek en wiskunde. Het is technischer en je werkt ook met schroevendraaier en soldeerbout. Het is ook veel programmeren: niet alleen met een computer, maar bijvoorbeeld ook met robots. Als er maar een chip in zit.

De opleiding Mechatronica is een combinatie van werktuigbouwkunde, informatica en elektrotechniek, met de focus op systeemintegratie. Bij de opleidingen Technische Informatie en Elektrotechniek leer je voornamelijk informatica of elektrotechniek met een basis van de andere richting.

Elektrotechniek

Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.