Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Elektrotechniek

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Elektrotechniek. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Elektrotechniek hbo saxion

Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Elektrotechniek

Ja, in eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica heb je veel wiskunde nodig voor de elektronicavakken en voor de vakken regelsystemen en digitale signaalbewerking.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je de programmeertalen C, C++, C# en Python. Bij Elektrotechniek zijn dat de talen C en C#.

Dat hoeft niet, maar het helpt wel. Als je maar van puzzelen en het oplossen van problemen houdt

Daar gaan we wel vanuit. 95% van onze afgestudeerden vindt een baan en vaak krijgen de afstudeerders al tijdens de studie een aanbod.

De opleiding HBO-ICT focust zich alleen op software engineering en programmeren en dus ben je daar met alleen een laptop klaar. Bij de opleiding Technische Informatie krijg je ook elektrotechniek en wiskunde. Het is technischer en je werkt ook met schroevendraaier en soldeerbout. Het is ook veel programmeren: niet alleen met een computer, maar bijvoorbeeld ook met robots. Als er maar een chip in zit.

De opleiding Mechatronica is een combinatie van werktuigbouwkunde, informatica en elektrotechniek, met de focus op systeemintegratie. Bij de opleidingen Technische Informatie en Elektrotechniek leer je voornamelijk informatica of elektrotechniek met een basis van de andere richting.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.