Student aan de slag bij een autonoom voertuig met robotische arm

​Ontwerp je eigen robot, machine of slim hulpmiddel

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Hoe zet je robots in bij operaties? En hoe zorg je ervoor dat ze iets heel precies op de plek kunnen leggen? Je leert het bij de hbo-opleiding Mechatronica van Saxion. Je gaat op ontdekkingstocht in de wereld van robots, slimme hulpmiddelen en innovatieve machines.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Groep studenten die samenwerkt aan een project

Aan het werk bij projecten

Projecten vormen de rode draad door de opleiding. De kennis die je opdoet, gebruik je bij deze projecten. Je werkt ieder kwartiel in groepen aan een project.

Mechatronicalab

Samenwerken met andere opleidingen

Je krijgt les in de vakgebieden van elektrotechniek, informatica, werktuigbouwkunde en regeltechniek. Zo krijg je een brede basis mee.

Drone

Nieuwste technieken

De opleiding is gekoppeld aan ons eigen onderzoekscentrum. Je werkt daardoor altijd mee aan de nieuwste ontwikkelingen in het vak Mechatronica. Je hebt daardoor ook veel onderzoeksmogelijkheden.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Wiskunde bijspijkeren voordat je aan Mechatronica begint?

Lees meer

Tijdens je studie

Heb jij een passie voor techniek? En ontwerp je graag systemen? Met jouw onderzoekende, analytische en creatieve brein begeef je je zonder problemen in dit groeiende vakgebied. Je leert hoe je bewegingen ontwerpt en daarmee slimme hulpmiddelen voor thuis, de zorg of de industrie bouwt en programmeert. Wie weet ontwerp jij straks wel een nieuwe robot die helpt bij een operatie!

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Door de grote toename van robots en automatisering is er veel vraag naar mechatronisch ingenieurs. Je houdt je bezig met het bedenken en ontwerpen van industriële machines voor bijvoorbeeld de voedsel- en chipindustrie. Ook kun je aan het werk als onderzoeker van nieuwe mogelijkheden of het verbeteren van bestaande systemen.

Jouw toekomst
Robot Demcon
Patrick Pieters werkt in Valencia, Spanje aan neurodoping

Het grote voordeel van interdisciplinair werken, is dat je precies dat kunt doen waarin je goed bent en wat je leuk vindt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen