spacer

Studeren in Enschede

Natuurlijk is je studie belangrijk, maar waarschijnlijk ben je ook wel benieuwd naar wat de stad Enschede je te bieden heeft. Waar vind je het beste eten, de lekkerste biertjes en de mooiste winkels? Welke studentenverenigingen zijn er in Enschede en hoe kom ik aan een kamer op een relaxte locatie? Je leest er alles over op deze pagina!

Enschede studentenstad

Even checken hoe Enschede is als studentenstad? Bekijk hier de video en ga eens naar enschedestudentenstad.nl.

Zoek je een kamer, studio of appartement in Enschede? Die vind je via Roomspot.nl. Hier staat een compleet overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen van betrouwbare aanbieders. Een overzicht van plaatselijke en regionale aanbieders:

Let op: heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven bij de gemeente.

*Roomspot is een samenwerking van Gemeente Enschede, Woningstichting De Veste, Stichting Jongeren Huisvesting Twente, Universiteit Twente en Saxion.

Wonen als student in enschede.jpg

Het studentleven is niet goedkoop, maar dit wil je natuurlijk niet opgeven. Logisch dus als je naast je studie wat wilt bijverdienen. Maar wat is nu een relaxte job naast je studie? Wij helpen je een handje op weg!

  1. Horeca: In Enschede zijn veel kroegen en restaurantjes waar je kunt bijspringen. Niet verkeerd, want je baan is niet ver van je huis, je hebt een redelijk salaris en vaak krijg je ook nog wat biertjes tijdens je dienst. Klinkt goed toch?
  2. Oppassen: Dit klinkt misschien als een bijbaan voor tieners, maar er zijn ook veel studenten die oppassen als bijbaan. De werkuren zijn vaak of in de middag, of juist in de avond. Wat fijn is aan deze baan, is dat wanneer het kindje slaapt je gewoon kan chillen – of je paper kan afmaken.
  3. Supermarkt: Kassa draaien, brood afbakken of de groenteafdeling bijvullen. Het salaris bij een supermarkt is meestal niet verkeerd en tijdens de zomer houd jij je hoofd koel tijdens je werk!
  4. Festivals: Werken met een lekker muziekje op de achtergrond en mensen op je heen die genieten van een festival. Wie wil dat nou niet? Enige nadeel: dit werk is erg seizoensgebonden. 
  5. Bijles geven: Gebruik je liever je brains in plaats van je spieren? Geef dan bijles aan eerstejaars of scholieren! Ben je enthousiast, gemotiveerd en heb je altijd al leerlingen, zowel basis als middelbaar, willen helpen door middel van huiswerkbegeleiding? Lees hier verder.
werken in enschede.jpg

Studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit. Bij Saxion krijg je daarom aantrekkelijke kortingen bij een aantal sportinstellingen. Benieuwd? Check dan snel waar je terecht kunt! 

Meer info
sport in enschede 2.jpg

Naast keihard studeren hoef je je niet te vervelen in Enschede. Bij mooi weer zitten de terrassen op de Oude Markt stampvol. Studentencafé De Kater, ‘mee-lal-kroeg’ Aspen Valley en Fellini zijn goede opties voor een leuke avond. Lekker eten doe je bij tapasbar Paddy’s, eetcafé SamSam of Poco Mucho.

Liever wat cultuur? Saxion geeft je 50% korting op cabaret, popconcerten, musicals, jeugdtheater en dansshows! Bekijk het aanbod in de ticketshop van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

In en rondom Enschede worden daarnaast het hele jaar door festivals en events georganiseerd. Van Freshtival tot Hollandse....; er is voor iedereen wat!

stappen in enschede.jpg

Studentenkorting met Knaek

Krijg een jaar lang gratis toegang tot Knaek, dé studentenkortingsapp van Nederland. In 28 studentensteden ontvang je met Knaek de beste en meest exclusieve studentenkortingen, waaronder uiteraard in jouw studentenstad!

Altijd 20% korting op je boodschappen bij PLUS? Verse smoothie voor €1 of je tweede broodje zelfs gratis? Korting op je nieuwe laptop? Knaek heeft het voor je. Meld je hieronder aan! 

Knaek installeren
Knaek.png
Enschede festival

Je kunt wel stellen dat ik als tweedejaarsstudent echt al midden in het Enschedese studentenleven sta!

Lees de ervaring Alle ervaringen