Saxion_77331.jpg
Deeltijd

Hbo Verpleegkunde (FastSwitch)

Tijdens dit traject volg je onderwijs bij Saxion en daarnaast werk je voor een startsalaris als verpleegkundige in opleiding. Dankzij subsidies kunnen je opleidingskosten worden vergoed. Je krijgt een leerwerkcontract van minimaal 20 uur per week, waarmee je 20 uur werkt en daarnaast lessen volgt. Leren en werken dus, waardoor je de kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Voordat je begint tekent jouw toekomstige werkgever een contract voor de duur van het traject, én een intentieverklaring voor een dienstverband. Als je het traject op een goede manier afrondt heb je dus meteen een baan als verpleegkundige! Let op: dit traject kan niet met STAP-financering bekostigd worden.

Meld je nu aan

Je kunt je voor deze module aanmelden via de onderstaande pagina.

 • Type

  Fastswitch

 • Start

  3 Studiejaren, afhankelijk van persoonlijke studieroute

 • Vakgebied

  Medisch & Paramedisch

 • Duur

  3 jaar

 • Prijs

  Variabel

 • Plaats

  Enschede, Deventer

Wat is modulair onderwijs bij Saxion?

Deze module is een onderdeel van het deeltijdonderwijs. In 10 of 20 weken rond je een module af waarna je als student studiepunten en als cursist een certificaat ontvangt. Die certificaten zijn inwisselbaar voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor- of Associate degree-opleiding bij Saxion Parttime School.

Meer over modulair onderwijs

Wat kun je straks?

Aan het eind van dit traject ben je gediplomeerd hbo-verpleegkundige. Je helpt mensen om gezond te blijven, een mooi en dankbaar beroep! Als hbo-verpleegkundige ben je straks niet alleen zorgverlener, maar ook regisseur van het hele zorgproces. Je zorgt ervoor dat de zorg aansluit bij de behoefte van de zorgvrager en je coördineert de inzet van andere zorgverleners. Hbo-verpleegkundigen zijn kartrekkers op het gebied van kwaliteitszorg, innovatie en praktijkonderzoek.

Inhoud

Je voert tijdens de intakefase van dit traject een aantal gesprekken en je oriënteert je op het werkveld. Tijdens deze fase wordt ook gekeken naar jouw werkervaring en vooropleiding en wordt dit gevalideerd. Op basis daarvan wordt bepaald hoe jouw studieprogramma er precies uitziet. Het studieprogramma bestaat uit verschillende modules. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om het programma flexibel en in je eigen tempo te volgen. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleidingen kun je deze opleiding dus ook sneller afronden. Je volgt het studieprogramma van de reguliere HBO-V deeltijdopleiding. Kijk bij 'studie-inhoud'  voor de opbouw van de opleiding en de inhoud van de modules.

Toelating

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma
 • Je bent gemotiveerd om de stap te zetten naar de zorg
 • Je pakt snel nieuwe dingen op
 • Je bent ondernemend en flexibel, en je neemt initiatief
 • Je bent klaar om te beginnen aan een intensief leer- en werktraject
5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je sluit het traject af met de afstudeermodule. Deze module duurt één semester (20 weken), waarbij je individueel werkt aan de verschillende onderdelen van het portfolio. Tijdens deze praktijkmodule staat het afstuderen tot verpleegkundige op Bachelor niveau centraal. Je richt je als ‘hbo-verpleegkundige in opleiding’ op hoog-complexe zorgsituaties. Denk hierbij aan complexe en minder voorspelbare zorgvragen, waarin je bijvoorbeeld met verschillende disciplines samenwerkt. Je wordt beoordeeld op een portfolio, die gebaseerd is op jouw beroepspraktijk.

Praktische informatie

Kosten
In dit traject word je student in de deeltijdopleiding Hbo Verpleegkunde bij Saxion Parttime School. Als student betaal je wettelijk collegegeld of het instellingstarief.

Goed om te weten: Het kan zijn dat je vanuit jouw persoonlijke situatie recht hebt op subsidie voor (om)scholing. Dit is goed om uit te zoeken. Je kunt dan samen met je nieuwe werkgever bespreken welke mogelijkheden er zijn. 

Let op: STAP-financiering is niet mogelijk op dit traject.

Interesse?
Via het aanmeldingsformulier bovenaan de pagina kun je jouw interesse voor FastSwitch hbo-v aangeven. Nadat je het formulier hebt ingevuld wordt er contact met je opgenomen. 

Meer weten? 
Wil je meer informatie over dit FastSwitch traject? Kom dan langs op een Open Avond, stuur een e-mail naar sales.sps@saxion.nl of bel naar Saxion Parttime School via: 088 - 019 1919.