Switchers

Switchers

FastSwitch helpt je om de eerste stap te zetten naar een nieuw werkveld. Omscholen hoeft namelijk geen lang traject te zijn. Elk FastSwitch traject heeft eigen toelatingseisen, voldoe je aan de minimale eisen? Dan kun je de stap zetten naar een compleet nieuw beroep.

Je gaat aan de slag bij een werkgever en volgt daarnaast onderwijs bij Saxion. Je krijgt een startsalaris, de opleidingskosten worden betaald door je werkgever en jij en de werkgever tekenen een intentieverklaring voor een dienstverband na het succesvol afronden van het traject. Een fast switch naar jouw volgende stap! 

Meer weten over FastSwitch?

Neem contact met ons op!

Trajecten

Binnen tien weken omscholen naar online marketeer 

Als online marketeer weet jij alles van social media en kun je organisaties adviseren welke online middelen nodig zijn om de doelgroep verder te helpen. Met 10 weken onderwijs vanuit Saxion aangevuld met een half jaar vakinhoudelijke coaching in samenwerking met Succesfactor kun jij direct aan de slag als junior online marketeer.

Meer informatie
Saxion_71829.jpg

Binnen vijf maanden omscholen naar data-analist

Goede data-analisten zijn steeds belangrijker voor veel organisaties. Er is oneindig veel data beschikbaar, maar er is een tekort aan mensen die data kunnen omzetten in relevante informatie en inzichten. Met het krachtige en efficiënte omscholingstraject voor data-analist word je in vijf maanden omgeschoold tot junior data-analist!

Meer informatie
Saxion_72706.jpg

Er zijn veel goed opgeleide mensen nodig in de sectoren Bouw, Infra en Installatietechniek. Nieuwe ontwikkelingen vragen om de juiste kennis en vaardigheden. Met FastSwitch ben jij via een specifiek samengestelde scholingsroute direct relevant voor je nieuwe werkgever.

Meer informatie
electric-ga063f8e68_1920.jpg

De zorg is op zoek naar mensen zoals jij. Collega’s met werkervaring, minimaal een hbo-diploma en behoefte aan een nieuwe uitdaging. Met het FastSwitch hbo-v traject kun je tegelijkertijd werken en leren. Je volgt onderwijs bij Saxion en gaat tegelijkertijd aan de slag bij een zorgorganisatie. Afhankelijk van je ervaring en mogelijkheden kun je in twee tot drie jaar je diploma halen. 

Meer informatie
Saxion_76347.jpg

Je gaat aan de slag bij een werkgever waardoor je direct werkervaring opdoet in jouw nieuwe werkveld. Jij en je nieuwe werkgever tekenen een intentieverklaring voor na de omscholingsperiode. Bij alle trajecten volg je onderwijs bij Saxion, waarvoor je hbo-certificaten ontvangt. FastSwitch is een snelle en effectieve manier om een carrièreswitch te maken!  

Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om de stap te zetten naar een nieuw werkveld. Dat vraagt positieve energie en doorzettingsvermogen. Je gaat werken bij een werkgever en volgt daarnaast onderwijs bij Saxion, daarnaast besteed je tijd aan zelfstudie.

FastSwitch is er voor iedereen die een carrièreswitch wil maken. Als je in een ander vakgebied aan de slag wilt dan het vakgebied waar je werkervaring in hebt, dan is omscholing een slimme keuze. Alles wat je nodig hebt is minimaal een afgeronde mbo4+ opleiding of hbo werk en denkniveau, een paar jaar werkervaring en een flinke dosis motivatie om een nieuwe stap te zetten! 

De behoefte aan goed opgeleide werknemers die vraagstukken van vandaag én morgen op kunnen lossen is groot, getuige de spanning op de arbeidsmarkt en het aantal krapteberoepen. De arbeidsmarkt bevindt zich in een stroomversnelling, vanwege digitalisering en veranderende consumentenbehoeftes verdwijnen ‘oude’ banen. Meer medewerkers zouden sneller de overstap moeten kunnen maken naar sectoren waar een personeelstekort is. Veel werkenden willen zich laten bij- of omscholen voor een beter carrièreperspectief, maar hoe doe je dat? In Nederland is dat niet centraal geregeld, dus als werkgever of werknemer moet je daarin zelf je weg vinden. Idealiter zou een laagdrempelig platform alle vraag, aanbod en inhoud bij elkaar brengen. FastSwitch ís dat programma. Wij verlagen drempels voor werkgevers en werknemers om een carrièreswitch te realiseren, met korte, efficiënte opleidingstrajecten op maat.   

We doen dit samen, want dat werkt efficiënter en doeltreffender. FastSwitch verbindt werkgevers, sociale partners en onderwijsinstellingen in de regio om omscholingstrajecten op maat te ontwikkelen en een carrièreswitch voor werknemers en mensen in WW/bijstand te stimuleren. Op dit moment doen we dat met Saxion, ROC van Twente, ROC Aventus, Werkplein Twente, Contactpuntzorg/Veluweportaal, Leerwerkloket Twente en Stedenvierkant, Gelders Vakmanschap, FactorWerk, Twenteboard, Regio Twente, Cleantech Regio, Deventer Perspectief/Deventer Informatiestad, Provincie Gelderland, Arbeidsmarktregio Twente, Gemeente Enschede. 

Elk traject heeft een eigen startdatum. Klik op het traject om te zien wanneer je zou kunnen instappen!  

Elk scholingstraject brengt kosten met zich mee, deze worden door de werkgever vergoed. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden waar de werkgever, maar ook jij als deelnemer, gebruik van kunt maken.

Eline Peters

Ervaring

"Ik vond het wel een mooie gedachte al een stuk werk- en levenservaring mee te kunnen nemen. In mijn studie en naar de werkvloer."
Lees de ervaring van Eline

Meer weten of direct aanmelden? 

Neem contact op met ons op!

Of meld je direct aan voor een FastSwitch traject Online Marketeer of Data analist, dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor de check-in!