Daphne in NYC
Studentenleven

Blog: Mijn eerste maand in New York

International Business-studente Daphne Striekwold loopt een half jaar stage bij een groot, internationaal marketingbureau in New York. Iedere twee weken blogt ze op Saxion.nl over haar avonturen. Vandaag deel 4: mijn 16 meest opvallende ervaringen na een maand in The Big Apple.

Ik realiseerde me ineens dat ik al meer dan een maand in New York woon. Wat gaat de tijd snel. En er is zoveel te zien en te doen. Hierbij een aantal van mijn meest opvallende ontdekkingen en ervaringen tijdens mijn eerste maand in New York…

  1. Over straat lopen in New York is elke dag een avontuur
    Ik weet nooit waar ik in ga belanden als ik van mijn stage naar Webster loop. Er is altijd wel iets aan de hand: grote protesten op de kruising van 34th Street met Broadway, cameraploegen en limousines bij een filmpremiére in Manhattan Center of een gigantische rij vol meisjes bij de Sephora tijdens een bezoek van een bekende make-up artist.
     
  2. New York hoeft eigenlijk helemaal niet duur te zijn
    Natuurlijk, de huurprijzen zijn belachelijk hoog, maar als je de tips & tricks kent valt het leven in deze stad voor de rest best wel mee. Bij het MoMa kun je op vrijdagmiddag gratis naar binnen (aanrader!) en het 9/11 museum is gratis op dinsdagavond. Bovendien kun je op veel plekken voor $1 een flink stuk pizza krijgen en net geopende winkels hebben geven regelmatig gratis producten weg in ruil voor een abonnement op hun nieuwsbrief. Ik heb zelfs een keer gratis Starbucks gekregen, omdat iemand het blijkbaar een goed idee vond om een Large Green Ice Tea te bestellen en er vervolgens snel vandoor te gaan.
     
  3. Het duurt even voordat je in een nieuwe stad je draai hebt gevonden
    Voor mij kwam dit moment nadat ik bevriend was geraakt met een aantal andere meisjes die ook bij Webster verblijven. Het Metropolitan bezoeken is nog veel leuker met mensen die het geen probleem vinden om 350 foto’s te maken van jou en elkaar op de trappen van de Met  à la Gossip Girl. 
     
  4. De bedrijfscultuur kan in het buitenland compleet anders zijn dan in Nederland
    In Amerikaanse bedrijven is de hiërarchie binnen een bedrijf bijvoorbeeld veel sterker aanwezig dan in Nederland en dit kan in het begin best wennen zijn.
     
  5. Één van de leukste manieren om een nieuwe stad te ontdekken, is door kennis te maken met de locals
    Ik heb via via meerdere NYU-studenten leren kennen en het is interessant om de verschilen te zien tussen het leven in New York en wereldstad Enschede.
     
  6. Ik ben echt heel blij dat ik voor Webster Apartments heb gekozen 
    En niet voor één of ander kraakpand in Queens via Craig’s List. Niet alleen is het chill om na een vermoeiende stagedag niet meer te hoeven koken of schoonmaken, maar het is vooral supergezellig om omringd te zijn door andere stagiaires die hier ook alleen zijn gekomen.
     
  7. Chocoladewinkeltjes zijn echt een ding in New York and you gotta try them all
    Mijn persoonlijke favorieten zijn Max Brenner’s, Godiva en The Chocolate Room. 
     
  8. Rooftop bars are the best thing ever
    Niks is beter dan cocktails drinken op de vrijdagavond met uitzicht over The Big Apple.
     
  9. Het de moeite waard om alle vijf wijken van New York te bezoeken
    De frisse lucht op Staten Island kan na een week in Manhattan echt een verademing zijn en Dumbo in Brooklyn is de gezelligste buurt ooit.
  10. Een konijn op kantoor maakt elk bedrijf een stuk gezelliger
    Ook al probeert hij elke keer je schoenen op te eten als je even niet kijkt.
  11. Wat eetgelegenheden betreft hebben ze hier letterlijk alles
    Het schijnt zo te zijn dat je ongeveer vijftig jaar vooruit kan als je elke dag bij een andere plek in de stad uit eten zou gaan.
  12. Sowieso kun je in deze stad zo’n beetje alles vinden wat je zoekt
    Één van mijn favoriete ervaringen is nog steeds de Magnum Store, waar je je eigen Magnum kon ontwerpen en opeten.
  13. Voor kunst hoef je hier niet naar dure musea 
    In de buurt van Times Square, 34th Street en Fifth Avenue zul je regelmatig random openluchtconcerten of straatartiesten tegenkomen.
     
  14. De Chelsea Market (zaterdag en zondag overdag) is een absolute must als je van eten houdt
    Amerikanen beginnen serieus in september al hun huis Halloween-proof te maken Sommigen zijn hier echt creatief mee, leuk om te zien!
  15. New York heeft drie beroemde uitzichtpunten
    Het World Trade Center, het Empire State Building en The Top of the Rock. Letterlijk iedereen die ik het gevraagd heb, heeft een andere mening over welk uitzichtpunt het meest indrukwekkend is, dus ik denk dat ik ze alledrie zelf maar eens moet bezoeken.

Wordt vervolgd…

Mijn naam is Daphne Striekwold en ik ben derdejaars student International Business. Dit semester loop ik vijf maanden lang stage in the City That Never Sleeps: New York. Via dit blog zal ik jullie om de paar weken updaten over het werken bij een internationaal marketingbureau, het verblijf in Webster Apartments en natuurlijk het leven in New York City!

Gerelateerde artikelen

Blog: De uitdagingen van de PR-wereld in New York Studentenleven

Blog: De uitdagingen van de PR-wereld in New York

23 januari 2019
Blog: Politiek en cultuur in Washington DC Studentenleven

Blog: Politiek en cultuur in Washington DC

07 januari 2019
Thanksgiving Day Studentenleven

Blog: Met bevroren vingers dankbaarheid uiten