Saxion wint prijs met Smart Industry onderzoek op internationaal HRM congres
Onderzoek

Saxion wint prijs met Smart Industry onderzoek op internationaal HRM congres

Slimme technologie dringt snel en ingrijpend door op de werkvloer in de industrie in Oost Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek van lectoraat Smart Industry & Human Capital en TechYourFuture. Milan Wolffgramm, Stephan Corporaal en Maarten van Riemsdijk hebben met dit onderzoek de best paper award gewonnen tijdens de International HRM-workshop in Sevilla op 26 oktober.

In het onderzoek is met meer dan 50 CEO’s en HR-directeuren verkend hoe werk veranderd door technologische ontwikkelingen en welke gevolgen dat gaat hebben voor HRM en management. Werkgevers in zowel de grote high-tech industry als het mkb zien veel en snelle veranderingen in het werk. Zij beschrijven een toenemende complexiteit in machines en productieprocessen, toenemende onvoorspelbaarheid, een steeds verdergaande samenwerking binnen de keten, robotisering en automatisering van productielijnen, fors toegenomen mogelijkheden voor productie op maat, nieuwe manieren van organiseren en wijzigende businessmodellen.

Werkgevers

Volgens werkgevers vragen deze ontwikkelingen om een technicus die nog steeds een uitstekende kennisbasis heeft en expert is in zijn vakgebied, maar daarnaast een bedrijfskundige blik heeft, in staat is om samen te werken met technici vanuit andere disciplines en zichzelf continu blijft ontwikkelen om te kunnen blijven omgaan met nieuwe technologie. Onderwijs en bedrijfsleven hebben samen de taak om deze technicus van de toekomst op te leiden. 

Vervolg

Het lectoraat Smart Industry & Human Capital en TechYourFuture gaan de komende maanden met bedrijven aan de slag om te verkennen hoe technic  in hun werk gemotiveerd kunnen worden om hun leven lang te blijven leren en hoe zij het beste voorbereid kunnen worden op het samenwerken met slimme technologie.

De paper (PDF) is hier te downloaden.

Saxion wint prijs met Smart Industry onderzoek op internationaal HRM congres

Gerelateerde artikelen

Dave Blank Onderzoek

Adviseur Dave Blank verkozen tot APS Fellow: ‘Mooie erkenning voor wetenschappelijke carrière’

15 oktober 2021
Enschede - Stadscampus Studentenleven

Vier Saxion-studenten finalist bij FMN Student Awards 2021

07 oktober 2021
Saxion_75161.jpeg Onderwijs

De OnderwijsInnovatie Hub: al experimenterend naar toekomstbestendig onderwijs