Gerecycled textiel
Onderwijs

Fashion-studenten presenteren duurzamer textiel

Duurzaamheid is een urgente kwestie, vooral in de textiel- en kledingindustrie waar consumptie en afvalstromen blijven stijgen. Tweedejaars studenten van de bacheloropleiding Fashion and Textile Technologies leren om de impact van een bestaand kledingstuk of accessoire systematisch te evalueren om de ecologische voetafdruk te verbeteren in het Materials II-project.

Tijdens het project werken studenten in groepsverband aan een product decompositie structuur, doen tests in de verschillende Saxion Labs, voeren uitgebreid literatuuronderzoek uit, krijgen inspirerende lezingen en workshops van professionals uit zowel de industrie als andere Nederlandse universiteiten. Op basis van deze input creëren Saxion-studenten een globale Life Cycle Analysis van een bestaand product en ontwikkelen ze een duurzamer product voor de markt vergezeld van onderzoeksdocument en “paper”.

Woensdagochtend 24 januari presenteren zij hun bevindingen, prototypes en ontwikkelde materialen. Je bent tussen 08.30 en 13.00 uur van harte welkom in de centrale hal van de hoofdlocatie aan de M.H. Tromplaan in Enschede.

Lees meer over de presentatie van de resultaten Materials II-project

Gerelateerde artikelen

Alumnus Sofie organiseert de Dutch Sustainable Fashion Week in Enschede Studentenleven

Alumnus Sofie organiseert de Dutch Sustainable Fashion Week in Enschede

26 september 2019
fashion-2940007_1920.jpg Studentenleven

Met deze modetips shine jij tijdens het kerstdiner

11 december 2019
Paneel uit een stripboek met een roodharige man in een onderzoeksjas die een glazen pot met lichtgevend groene substantie omhooghoudt Event

Science Café Enschede over CO2: probleem wordt grondstof