Graduate colloqiuim evenement project Flavors of Málaga
Organisatie

Graduate colloqiuim evenement project Flavours of Málaga

Leestijd Minuten

Dinsdag 2 juli 2019 vond het eerste 'Graduate Colloquium' evenement plaats bij de Saxion Hospitality Business School in Deventer.

Het evenement werd georganiseerd door het projectteam 'Flavours of Málaga' om de mooie resultaten van het afgelopen jaar te delen met collega’s, studenten en projectpartners. Met als doel de sociaaleconomische positie van lokale vrouwen te verbeteren door de ontwikkeling van gastronomische toeristische producten in Málaga, Spanje, presenteerde het team ook de waardevolle bijdrage van Saxion-studenten die met hun scriptieprojecten een bijdrage leverden aan de activiteiten en doelstellingen van het project. Het evenement begon met een korte update van Inge Hermann en een overzicht van ‘lessons learned’ door Jan Willem Meijerhof. Ook gaf Elise Allart, Excecutive Director Programs & Operations bij TUI Care Foundation, uitleg over het doel van TUI Care Foundation om een verschil te maken voor mensen en plaatsen in bestemmingen over de hele wereld. Ze benadrukte de waardevolle bijdrage en impact van dit specifieke project bij uitdragen van de missie en visie van haar organisatie. 

De meeste aandacht ging echter naar twee thesisstudenten van de opleiding Tourism Management, Sanne Vaalt en Annouk van der Lely. Sanne heeft met succes een meetinstrument voor ‘women empowerment’ ontworpen voor implementatie tijdens de resterende periode van het project. Haar onderzoeksresultaten lieten zien dat het project een positieve impact had op de empowerment van vrouwen. Annouk heeft gekeken naar de ‘hospitality performance’ tijdens een pilot van een toeristische kookworkshop. Haar resultaten zijn al geïmplementeerd in de huidige toeristische activiteiten om zo de ‘performance’ beter af te stemmen op de verwachtingen van de deelnemers.

Gerelateerde artikelen

people-2943117_1920.jpg Studentenleven

Studenten werken aan crowdmanagement-oplossingen tijdens eerste UNWTO Students League

13 juli 2020
covid-19-5152341_1920.jpg Onderwijs

Tourism Management-studenten gaan corona-uitdagingen aan tijdens eerste Students League

26 mei 2020
TUI CELTH thesis award uitreiking_0.jpg Studentenleven

Saxion-student Sophie wint award met scriptie over duurzaam toerisme