Graduate colloqiuim evenement project Flavors of Málaga
Organisatie

Graduate colloqiuim evenement project Flavours of Málaga

Leestijd Minuten

Dinsdag 2 juli 2019 vond het eerste 'Graduate Colloquium' evenement plaats bij de Saxion Hospitality Business School in Deventer.

Het evenement werd georganiseerd door het projectteam 'Flavours of Málaga' om de mooie resultaten van het afgelopen jaar te delen met collega’s, studenten en projectpartners. Met als doel de sociaaleconomische positie van lokale vrouwen te verbeteren door de ontwikkeling van gastronomische toeristische producten in Málaga, Spanje, presenteerde het team ook de waardevolle bijdrage van Saxion-studenten die met hun scriptieprojecten een bijdrage leverden aan de activiteiten en doelstellingen van het project. Het evenement begon met een korte update van Inge Hermann en een overzicht van ‘lessons learned’ door Jan Willem Meijerhof. Ook gaf Elise Allart, Excecutive Director Programs & Operations bij TUI Care Foundation, uitleg over het doel van TUI Care Foundation om een verschil te maken voor mensen en plaatsen in bestemmingen over de hele wereld. Ze benadrukte de waardevolle bijdrage en impact van dit specifieke project bij uitdragen van de missie en visie van haar organisatie. 

De meeste aandacht ging echter naar twee thesisstudenten van de opleiding Tourism Management, Sanne Vaalt en Annouk van der Lely. Sanne heeft met succes een meetinstrument voor ‘women empowerment’ ontworpen voor implementatie tijdens de resterende periode van het project. Haar onderzoeksresultaten lieten zien dat het project een positieve impact had op de empowerment van vrouwen. Annouk heeft gekeken naar de ‘hospitality performance’ tijdens een pilot van een toeristische kookworkshop. Haar resultaten zijn al geïmplementeerd in de huidige toeristische activiteiten om zo de ‘performance’ beter af te stemmen op de verwachtingen van de deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Pledge Onderwijs

Tourism Management ondertekent belofte: weg met plastic afval

8 oktober 2019
IMG-20190525-WA0103.jpg Studentenleven

Saxion Nomads #7: Lara zag de walvissen voorbij zwemmen vanuit haar hotelkamer in Colombia

19 september 2019
Inspirator 2019: Annouk van der Lely Onderwijs

Zo won Saxion-student Annouk in Turkije de Inspirator Award