HBF_0426.JPG
Corporate

Saxion presenteert strategisch plan in innovatiebox Heracles Almelo

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Bestuursvoorzitter Anka Mulder heeft zondag voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Heracles Almelo – Willem II het Strategisch Plan 2020 - 2024 gepresenteerd. Dit deed zij in de innovatiebox van Erve Asito, die goed gevuld was met afgevaardigden uit het bedrijfsleven, van de overheid en van kennis- en onderwijsinstellingen.

(foto: Heracles Almelo)

Mulder gaf de aanwezigen inzicht in het Saxion Onderwijsmodel, praatte hen bij over interessante onderzoeken en vertelde over de vele ondernemers die er op de hogeschool rondlopen. Ook wees ze hen op de mogelijkheden die er bij Saxion zijn om vraagstukken uit te zetten bij studenten en lectoraten. Net als tijdens de opening van het hogeschooljaar benadrukte ze dat Saxion een belangrijke functie heeft in de regio en graag met het bedrijfsleven en haar onderwijspartners optrekt, om daarmee het aanbod in de regio, ook in het kader van de internationalisering, aantrekkelijker te maken. 

Innovatieplatform

In juni van dit jaar tekenden Saxion en Heracles Almelo een samenwerkingsovereenkomst, waarbij bovendien een innovatieplatform werd opgezet om het onderwijs en het bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden. Begin september begonnen voor Saxion-studenten de eerste projecten via dit platform, waarbij ze werken aan vraagstukken van diverse regionale bedrijven. Ook worden inmiddels vijf bedrijven bijgestaan door lectoraten van Saxion om te helpen bij innovaties. 

Tom Wassink

Tom Wassink

Met zowel een journalistieke als een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. Dit doet hij ook als freelancer én bij zijn voetbalvereniging Oranje Nassau. Verder sport hij graag en wordt hij blij van kinderen die nog lekker op straat voetballen.

Gerelateerde artikelen

#SamenSaxion 5 Corporate

#SamenSaxion #5

29 mei 2020
'Bij Saxion kreeg ik de uitdaging die ik vroeger op school zo gemist heb' Studentenleven

'Bij Saxion kreeg ik de uitdaging die ik vroeger op school zo gemist heb'

28 mei 2020
DRANDIGITAAL.jpg Onderwijs

Saxion-studenten delen visie op Twentse toekomst tijdens livestream D’RAN-festival