Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event
Corporate

Jonge meiden leren programmeren tijdens DigiVita Code Event

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Programmeren alleen voor jongens? Dacht het niet! Zaterdag leerden zo’n zestig meiden van 11 tot 15 jaar programmeren tijdens het DigiVita Code Event bij Saxion.

Tijdens het event, dat Saxion organiseerde samen met Techniekpact Twente, Blooming IT en het landelijke expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO, namen de meiden deel aan verschillende workshops en gingen ze onder meer aan de slag met het schrijven van computerprogramma’s, het bouwen van een website en het programmeren van een kunstwerk. Rond half drie lieten ze hun ouders vervolgens vol trots zien wat ze die dag hadden gemaakt.

‘Het leeft’

“Het DigitVita Code Event is heel kort gezegd een programmeerdag voor meisjes,” vertelt Angelique Fiselier als eventcoördinator vanuit TechniekPact Twente. “Zodat zij het vak programmeren kunnen ervaren en vooral kunnen zien dat het heel goed iets kan zijn voor meisjes. Voor de ICT geldt namelijk net als voor de rest van de techniek: het is heel moeilijk om goede mensen te krijgen en het is nóg moeilijker om goede vrouwen te krijgen. En dat terwijl het heel geschikt is.” Dat bewees ook de opkomst weer afgelopen zaterdag. “Met zestig meisjes zat het event helemaal vol,” vertelt Angelique. “Dus het leeft wel.”

Foto's: Toma Tudor

Tom Wassink

Tom Wassink

Met zowel een journalistieke als een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. Dit doet hij ook als freelancer én bij zijn voetbalvereniging Oranje Nassau. Verder sport hij graag en wordt hij blij van kinderen die nog lekker op straat voetballen.

Gerelateerde artikelen

FIRST® LEGO® League Persbericht

Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Enschede

11 december 2019
FBS Studentenleven

Studievereniging FBS roept hulp in van HBO-ICT-studenten

6 december 2019
Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Deventer Corporate

Winnaars regiofinale FIRST® LEGO® League Stedendriehoek bekend!