Kan ik een deeltijd opleiding volgen zonder diploma?
Onderwijs

Kan ik een deeltijdopleiding volgen zonder diploma?

Maikel Boelema
Maikel Boelema Leestijd Minuten

Kan jij niet wachten om de volgende stap in jouw carrière te zetten? Om je te verdiepen, te verbreden of om juist iets heel anders te gaan doen. Maar heb jij geen diploma en vraag jij je af wat jouw mogelijkheden zijn om te gaan studeren in deeltijd? Geen zorgen, ook zonder diploma heb jij de mogelijkheid om binnenkort te starten met de studie van jouw dromen! In dit artikel vertellen wij jou wat de mogelijkheden zijn.

Starten zonder diploma: 21+ onderzoek

Heb jij nog geen diploma, maar ben jij bij de startdatum van jouw deeltijd Ad- of bacheloropleiding 21 jaar of ouder? Dan kun jij meedoen aan het 21+ onderzoek.

Dit onderzoek bestaat uit een capaciteitenonderzoek en een onderzoek Nederlands. Bij sommige opleidingen moet je ook een deficiëntieonderzoek doen. Of dat zo is, lees jij op de toelatingspagina van de opleiding waar jij interesse in hebt. Rond jij deze onderzoeken en bijbehorende testen succesvol af, dan kun jij alsnog starten met een deeltijdopleiding. Voor masteropleidingen is het niet mogelijk om deel te nemen aan het 21+ onderzoek.  

Wanneer zijn deze onderzoeken?

Vier keer per jaar heb jij de mogelijkheid om deel te nemen aan onze toelatingsonderzoeken. Wil jij in februari starten met jouw deeltijdopleiding, dan kun jij meedoen aan de ronde in december. 

Hoe lang het onderzoek duurt, hangt af van het aantal onderdelen waaraan jij meedoet. Wil jij weten wanneer er weer een toelatingstoets wordt aangeboden? Bekijk dan de FAQ's.

Zijn er ook andere mogelijkheden om een deeltijd studie te starten zonder diploma?

Jazeker! Ook als jij nog niet toelaatbaar bent als student kun jij zonder diploma beginnen met studeren in deeltijd. Hoe dan?

Voor een groot deel van onze Ad- en bacheloropleidingen kun jij al wel modulen volgen. Deze modulen zijn stapelbaar tot een Ad- of bachelor diploma! Lees hier meer over de deeltijd modulen bij Saxion.

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan dit najaar naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan
Maikel Boelema

Maikel Boelema

Maikel is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion en schrijft artikelen voor de Saxion-kanalen. Het creëren van inspirerende content is zijn passie. Naast zijn werk vind je hem op het voetbalveld of op reis ergens ter wereld. Zijn motto? Pluk de dag: live today, dream about tomorrow.

Gerelateerde artikelen

Een carrièreswitch maken: waar begin je? Onderwijs

Een carrièreswitch maken: waar begin je?

27 november 2020
Studeren in deeltijd: hoe vind ik een relevante praktijkomgeving? Open avond

Studeren in deeltijd: hoe vind ik een relevante praktijkomgeving?

25 november 2020
Vijf studenten bij Saxion Organisatie

Deelname Saxion in landelijke pilot microcredentials