Handig en duurzaam: uitwisbare notitieboekjes voor tijdens je studie
Studentenleven

Handig en duurzaam: uitwisbare notitieboekjes voor tijdens je studie

Extra Saus: Mel en Marije
Extra Saus: Mel en Marije Leestijd Minuten

Aantekeningen maken tijdens een college, het opschrijven van ideeën en het maken van een boodschappenlijstje. We kunnen niet zonder een notitieboekje. Wist je dat er ook uitwisbare notitieboekjes bestaan? Stukken beter voor de planeet en net zo handig. In het kader van de Week van de Duurzaamheid, zetten we ze graag in de spotlights.

Take your notes

Als student is een notitieboekje ideaal om in je tas te hebben. Van braindump tot handige takenlijstjes: een beetje snelle penner schrijft er zó een paar vol. Zonde als je je bedenkt dat al deze boekjes bij het oud papier belanden. Hoog tijd om over te stappen naar een duurzamere optie. 

Uitwisbare notitieboekjes hebben geen pagina’s van papier, maar van een materiaal dat op een whiteboard lijkt. Met een speciale pen kun je hier al je notities opschrijven en later weer met water en een doekje uitwissen. Good to know: de inkt droogt meteen op, dus heel fijn voor alle linkshandigen onder ons. 

Altijd op zak 

Is je notitieboekje helemaal vol? Sommige aantekeningen wil je het liefst bewaren in plaats van wissen. En daar is over nagedacht. Bij veel uitwisbare notitieboekjes kun je een app downloaden waarmee je alle pagina’s kunt opslaan in je telefoon. Dit helpt je om efficiënt te werken en bewust te kiezen welke notities wel óf niet nuttig zijn. 

Waar zijn ze te koop? 

Deze notitieboekjes met oneindig veel schrijfruimte zijn te koop bij verschillende merken, zoals Greenstory en Bambook. Het leuke van deze merken is dat je je eigen notitieboekje zelf kunt samenstellen, zo heb je er een die voldoet aan al je wensen. Ga voor een mooie kleur en kies voor gelinieerde of blanco pagina’s. Koop je een uitwisbaar notitieboekje bij Bambook? Dan verspil je niet alleen minder papier, maar wordt er ook nog eens een boom geplant op Madagaskar. Win-win-situatie! 

Lees ook:

Headerbeeld: Bambook

Extra Saus: Mel en Marije

Extra Saus: Mel en Marije

Naast hun studie Creative Business bij Saxion runnen Mel en Marije een eigen onderneming. Ze maken grafische uitingen, ontwerpen huisstijlen en schrijven teksten. Het maken van mooie dingen is hun passie. In hun vrije tijd zijn ze het liefst met vrienden of opzoek naar interieurparels.

Gerelateerde artikelen

Met deze 7 tips kan jij als student duurzamer leven Studentenleven

Met deze 7 tips kan jij als student duurzamer leven

13 oktober 2021
Plasticvrij in je studentenhuis: zo doe je dat Studentenleven

Plasticvrij in je studentenhuis: zo doe je dat

11 oktober 2021
PHOTO-2021-10-14-16-31-00.jpg Open avond

Deeltijdstudent Bo vertelt over timemanagement