Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst
Studentenleven

Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst

Vijf studententeams, die zich bezighouden met het duurzame mobiliteitsvraagstuk, nodigden Minister van Energie en Klimaat, Rob Jetten, uit om een kijkje te komen nemen in hun Future Factory. Dit is het bedrijvencomplex in Enschede waar de innovatieve projecten van de teams tot leven komen. Door een verbinding te leggen tussen de politiek en de techniek van de toekomst, hopen de studententeams met dit bezoek de transitie naar duurzaam een waardevolle impuls te geven.

Maandag 13 juni vond dit bezoek van de minister van Energie en Klimaat plaats. De vijf studententeams (Drone Team Twente, Electric Superbike Twente, Green Team Twente, RoboTeam Twente, en Solar Boat Twente) ontvingen Rob Jetten in hun werkplaats waar zij elke dag werken aan hun innovatieve projecten. De minister kreeg een rondleiding langs alle werkplaatsen met daarbij uitleg over ieder project. Naderhand konden de teams hun vragen stellen aan de minister.

De studententeams maken zich zorgen over hun toekomst. Zij vinden het belangrijk om iedereen bewust te maken van het feit dat wij als Nederland voor een grote uitdaging staan - de energietransitie zo snel mogelijk realiseren. De studententeams willen daarbij een waardevolle bijdrage leveren door met de politiek in gesprek te gaan. Vragen die de teams daarbij stelden gingen bijvoorbeeld over de toepassing van waterstof, elektrische mobiliteit en de kijk van Jetten en de overheid hierop. Door het delen van hun kennis en brede kijk op duurzame energiebronnen hopen de teams een positieve impuls te geven aan dit onderwerp.

De studententeams

Drone Team Twente, Electric Superbike Twente, Green Team Twente, RoboTeam Twente, en Solar Boat Twente ontwerpen en bouwen allen een eigen prototype waarmee ze vervolgens concurreren tegen andere teams over heel de wereld. Al jarenlang werken zij aan baanbrekende innovaties met daarbij een duurzaam karakter. De teams bestaan uit ambitieuze studenten van University of Twente en Hogeschool Saxion.  

Het inspireren doen ze in de praktijk door op beurzen te staan en scholen te bezoeken. Daarnaast zijn ze aanwezig bij verschillende races op circuits en daarbuiten. Met hun naam en voertuigen zijn zij wereldwijd bekend als pioniers voor duurzame techniek. 

Voor meer informatie over de studententeams en hun innovaties je kijken op www.futurefactory.nl

Gerelateerde artikelen

Groot leermoment voor Twentse zonneauto na veelbewogen 24-uurs race Studentenleven

Groot leermoment voor Twentse zonneauto na veelbewogen 24-uurs race

19 september 2022
Green Team Twente onthult de Gemini DKS; een raceauto op waterstof Studentenleven

Green Team Twente onthult de Gemini DKS; een raceauto op waterstof

25 juni 2022
‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team Twente Studentenleven

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team Twente