Ondernemen als bijbaan: zo doe je dat
Ondernemerschap

Ondernemen als bijbaan: iets voor jou?

Anouk nam afgelopen jaar deel aan het programma Ondernemen als bijbaan via het Centrum voor Ondernemerschap. ‘Het leek mij een interessant programma en ik wilde erachter komen of ondernemen echt wat voor mij is.’ Lees hier haar ervaring!

Van jongs af reed Anouk paard en kocht ze spullen rondom op paardensport op, om deze vervolgens weer ter verkopen. ‘Zo kregen mensen uit de paardensport wereld een goed product voor weinig geld’, lacht Anouk. Het talent voor ondernemerschap zat er bij Anouk al op jonge leeftijd in. 

Tijdens het programma dat Anouk volgde, kregen de studenten de gelegenheid en ondersteunende coaching om haar eigen ondernemersidee op te richten en uit te bouwen. Ook leerde de studenten welke vaardigheden er nodig zijn om een succesvolle ondernemer te worden. ‘Door de interessante gastlessen kreeg ik een goed beeld van wat ondernemen inhoudt en hoe ik dingen het beste kan aanpakken. Ik vond het erg fijn dat het programma online werd aangeboden, waardoor ik het goed met mijn studie Technische Bedrijfskunde kon combineren.’  Door het programma is ze vastbesloten om verder te gaan en wil ze haar passie voor ondernemen graag voortzetten. 

Inmiddels volgt Anouk de minor Startup Ondernemer bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. ‘Ondernemen als bijbaan heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik verder wil met het ondernemen tijdens mijn studie. De minor helpt mij om mijn onderneming op te starten en de fijne kneepjes van het ondernemerschap te leren’. 

Ook meedoen?

Het programma Ondernemen als bijbaan kun je alleen volgen of samen met een medestudent. Door je aan te melden krijg je toegang tot faciliteiten, werkplekken, netwerk, experts, workshops en adviestrajecten. Deelname aan het programma is gratis. De eerstvolgende startdatum is 23 september 2022 kick-off (offline) in Deventer en Enschede. Inhoudelijk begint de eerste echte sessie op maandag 26 september van 19:00 uur tot 20:00 (online). Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Emiel Pross (adviseur ondernemen als bijbaan) via e.m.pross@saxion.nl  

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Ondernemers Award-winnaar Bram Kuipers ontdekte tijdens minor hoe hij zijn bedrijf kan laten groeien

16 oktober 2023
Cas Niehoff Ondernemerschap

Cas levert ambachtelijke bonbons uit Twente: 'Ik wil mensen net zoveel laten genieten als dat ik zelf doe'

12 juni 2023
Chelsea de Fretes (eigen foto) Ondernemerschap

Chelsea merkte in Valencia dat ze verandering wilde: 'Eerder zag ik vaak beren op de weg, nu vooral kansen'