SaxionTV

Get Space, Make Room: slotexpositie artist in residence Tessa Wiegerinck

Thomas Busschers
Thomas Busschers Leestijd Minuten

De afsluitende foto-expositie van Tessa Wiegerinck, de eerste artist in residence van Saxion, is van 8 februari tot en met 31 maart 2024 te zien in het Kunstkabinet van Saxion Enschede (F1.25). In een korte video leren we Tessa, haar werk en haar liefde voor communities beter kennen.

Haar termijn als eerste artist in residence van Saxion zit er bijna op: voor kunstenaar Tessa Wiegerinck vloog de tijd voorbij. De afgelopen maanden deed ze ‘visueel onderzoek’ in samenwerking met het lectoraat Social Work. Hierbij onderzocht ze het belang van communities voor de maatschappij en het welzijn van mensen. Dit leverde een intieme fotoserie op, getiteld ’Get Space, Make Room’. Tessa’s gelijknamige expositie, die 8 februari wordt geopend door Timo Kos van het College van Bestuur van Saxion, is te zien tot en met 31 maart in het Kunstkabinet van Saxion Enschede (tijdens openingsuren). Bekijk onderstaande video om Tessa beter te leren kennen, en te horen hoe een artist in residence te werk gaat.

Thomas Busschers

Thomas Busschers

Razende reporter binnen Saxion - creatief met video en geluid. Vind je camerajournalist Thomas niet achter de lens, dan staat 'ie wel voor een groot publiek muziek te draaien! 

Jos.jpg

Jos Eertink

Als redacteur probeert Jos alles wat complex is toegankelijk te maken. Buiten werktijd houdt hij zich het liefst bezig met poëzie en schilderkunst. Hij was de achtste stadsdichter van Enschede, maar rijmt alleen als het moet.

Gerelateerde artikelen

Fatma: 'Digitale detox is een manier van zelfzorg' Onderwijs

'Digitale detox is een manier van zelfzorg'

10 december 2018
Anka Mulder Corporate

Hoe doorbreek je het lerarentekort? Beluister deel 3 van de Saxion podcast-serie Denkers & Doeners

16 april 2024
BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!