Open avond

Hoe kun je het beste oriënteren op een deeltijdstudie?

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

In een wereld die altijd verandert en waarin banen steeds anders worden, is het belangrijk om altijd bij te blijven leren. Een deeltijdstudie is een geweldige manier om nieuwe dingen te leren, jezelf te verbeteren en zelfs je droombaan te vinden. Het beste is dat je dit kunt doen terwijl je nog steeds andere dingen te doen hebt, zoals werken of voor je familie zorgen. Maar met zoveel opleidingen kan het kiezen van de juiste deeltijdstudie best lastig zijn. In dit artikel helpen we je graag verder, zodat jij je kunt oriënteren op een deeltijdstudie.

Bij Hogeschool Saxion zijn er heel veel verschillende deeltijdopleidingen waar je uit kunt kiezen. Dat kan best overweldigend zijn, want welke opleiding je ook kiest, het zal een groot deel van je leven beïnvloeden. Maar geen zorgen! Je kunt deze grote stap minder eng maken door goed te kijken naar wat bij jou past en je goed te oriënteren. 

Kom sfeer proeven

De beste manier om de sfeer op een opleiding te ervaren, is het bezoeken van een open avond voor deeltijdonderwijs. Tijdens een open avond kun je rondlopen op de campus, de faciliteiten bekijken en de atmosfeer van de school ervaren. Het is ook een geweldige kans om vragen te stellen aan docenten en studenten en meer te leren over de inhoud van de deeltijdstudie.  

Vraag een adviesgesprek aan

Je hebt besloten om je verder te verdiepen in de mogelijkheden voor het deeltijd studeren, maar wilt zeker weten dat de studie die je op het oog hebt, echt bij jou past. Meld je dan aan voor een studieadvies op maat gesprek! Dit gesprek is ook perfect als je nog twijfelt tussen verschillende opleiding of als je advies nodig hebt over hoe je een relevante praktijkomgeving kan vinden. Tijdens het gesprek is jouw achtergrond, opleiding, eventuele werkervaring én jouw loopbaanwensen het uitgangspunt. 

Ben jij aan het oriënteren voor een deeltijdstudie?

Ontdek hier de mogelijkheden!

Kom een dagje meelopen

Benieuwd hoe het er écht aan toegaat op Saxion? Dan is een meeloopdag perfect voor jou! Tijdens zo'n dag ga je samen met een eerstejaarsstudent op pad en ervaar je zelf hoe het is om een deeltijd student te zijn. Je volgt echte lessen en krijgt zo een goed beeld van het studentenleven bij Saxion. Je krijgt een voorproefje van de sfeer in de klas en kunt ook praten met andere deeltijdstudenten. Op die manier weet je precies wat je te wachten staat als deeltijdstudent. 

Twijfel je? Ga op onderzoek uit!

Twijfel je om een deeltijdstudie te volgen? Verdiep je in de mogelijkheden en ontdek of dit bij jou en jouw situatie past! Of je nu een carrièreswitch overweegt, je vaardigheden wilt verbeteren of gewoon je passie wilt nastreven, er zijn talloze wegen die je kunt bewandelen! 

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en grondig onderzoek te doen naar welke deeltijdstudie het beste aansluit bij jouw doelen en levensstijl. Het combineren van werk, privé en studie vereist een strategische aanpak. Als je nog vragen hebt over de financiële kant van jouw deeltijdstudie, bekijk dan welke financieringsmogelijkheden er beschikbaar zijn voor jou. 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?

18 april 2024
master-na-je-studie-saxion.jpg Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

22 februari 2024
Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?