Associate degree management
Deeltijd

Betere bedrijfsresultaten door professioneler coachen en leidinggeven bij Ad Management

 • Graad

  Associate degree

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede, Deventer

 • Lesdagen

  15.45 tot 21.15 uur

Geef je (binnenkort) leiding en wil je dat beter doen? Dan is de Ad Management iets voor jou! Je bent of wordt bijvoorbeeld: teamleider, afdelingsmanager of productieleider. De kern van de opleiding gaat over coachen en leidinggeven. Daarnaast komt in deze opleiding een aantal algemene management-aspecten aan de orde: Communiceren, HRM basis, Kwaliteit, Financiën, Ondernemerschap en Veranderingen invoeren. De sector of discipline waarin je werkt speelt geen rol. Ook maakt het niet uit of je in de profit of non-profit sector werkt.

Wat kun je straks?

 • Leidinggeven aan een medewerker en een team; bijv. monitoren op voortgang, voeren van periodieke voortgangsgesprekken, selecteren van medewerkers en opstellen van een teamplan. Toepassen van groepsdynamica.
 • Coachen van een medewerker en een team: bijv. feedback geven en adviseren, hanteren van verschillen binnen teams
 • Diverse management aspecten toepassen zoals HRM-basis, Kwaliteit, Ondernemerschap, gespreksvaardigheden.
Top Opleiding deeltijd/duaal Keuzegids 2024

Topopleiding

De associate degree Management is door de Keuzegids hbo 2024 beoordeeld als topopleiding.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Studieroute Grensland College

Naast Enschede en Deventer kun je deze studieroute ook bij het Grensland College in Winterswijk volgen. Bij het Grensland College ligt de focus op specifiek voor de regio achterhoek geldende thema's tijdens de bijeenkomsten, in de beroepsproducten en bij de studie coaching en het afstuderen.

Meer informatie
GrenslandCollege

Tijdens je Ad Management

Je komt volop in aanraking met wat er nu en in de toekomst speelt op het gebied van coachen en leidinggeven en diverse algemene management aspecten. Dat wat je leert, pas je direct toe in je werk en je ontwikkelt vaardigheden om optimaal als coach en leidinggevende te functioneren. Dit betekent dat je je verdiept in zaken zoals situationeel leiderschap, coachen op duurzame inzetbaarheid, omgaan met de toenemende diversiteit binnen teams en de invloed van digitale technologische ontwikkelingen.

Studie-inhoud
associate degree hrm saxion

Bekijk de video over deze opleiding
De studie ad management in een notendop

Toelatingseisen

Om te beginnen met deze deeltijdopleiding, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt voor toelating. Daarnaast beschik je over een relevante praktijkomgeving en voer je altijd een studieadvies op maat gesprek.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Je moet wettelijk collegegeld voldoen. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het wettelijke collegegeld 2024-2025 voor de Ad Management bedraagt € 2.530. Naast het collegegeld zijn de extra kosten voor boeken ongeveer € 350,- per jaar. Ook een goede laptop is noodzakelijk.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat-gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Als professionele coach en leidinggevende lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van je medewerkers, je team en daarmee aan de organisatie. Je weet wat er speelt in de organisatie en bent in staat deze te verbinden met de strategische koers. Zo lever je meerwaarde; jij en jouw medewerkers gaan effectiever en efficiënter functioneren.

In nagenoeg elke sector, profit en non-profit is er een groeiende belangstelling voor deze professioneel geschoolde coaches en leidinggevenden.

Associate degree Management Saxion

Gerelateerde opleidingen