Studie-inhoud

De opleiding combineert verschillende technische vakgebieden, zoals besturingstechniek, programmeren, regeltechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Daarnaast richt de studie zich op projectmanagement, multidisciplinair werken, communicatie, samenwerken en onderzoek. Mechatronica is dus een brede technische opleiding voor mensen met interesse in de ontwerpkant van product- en productieautomatisering.

 • Plaats

  Enschede

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 25 uren / Zelfstudie 20 uren

 • Resultaat

  Bachelor 240 EC

Studieopbouw

De opleiding kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar in overleg is een andere studieroute mogelijk. Je sluit elke module af met een beroepsproduct of toets die 5 studiepunten (EC) of een veelvoud daarvan oplevert. Om je bachelordiploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar. Standaard duurt de opleiding vier jaar. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw werkervaring en/of eerder behaalde studiepunten bij andere opleidingen.

Studieprogramma

     Meer over de studieopbouw?

     Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

     Open de Studiegids

     Relevante praktijkomgeving

     Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een omgeving in de techniek waarin je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de opleiding, succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen doet bij onze deeltijdopleiding.

     Toelatingsinformatie
     S290415-770.jpg

     Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

     Bekijk je mogelijkheden

     Studieadvies op maat

     Je wil je verder ontwikkelen en overweegt serieus om je in te schrijven voor een deeltijdopleiding of een (mix van) module(n). Maar hoe weet je of de studie die je wil doen bij jou past en hoe je zaken aanpakt?  Wij denken graag met je mee tijdens een persoonlijk Studieadvies op maat.

     Studieadvies op maat
     Studieadvies op maat