Startersinformatie

Het is bijna zover. Binnenkort start je met je deeltijdopleiding. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Vanaf eind januari 2024 is je persoonlijke rooster te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga daarvoor naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt bij je aanmelding. Je rooster vind je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’. Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl. Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk hier de instructievideo.

De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de dinsdag in Deventer op onderstaande tijden:

 • 15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
 • 17:15 – 18:00 uur: pauze
 • 18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
 • 19:30 – 19:45 uur: pauze
 • 19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok

Je volgt de lessen fysiek op Saxion. Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt, neem dan contact op met de front-office van Saxion Parttime School via 088 019 – 9160 of via parttimeschool@saxion.nl.

Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar

De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2023-2024 kun je hier vinden. Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar. Volg je de standaardroute, kijk dan goed in dit bestand wat de eerste drie modulen zijn bij de start van de opleiding in februari. Je kunt de boeken aanschaffen bij voorbeeld Studiewinkel.nlBol.com, Markplaats.nl of Bookmatch.nl.

Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt.

Op dinsdag 6 februari organiseren we van 17:30 uur tot 19:45 uur een introductie bij Saxion. Tijdens deze introductie krijg je informatie over de opzet en de onderwijssystemen en maak je kennis met je medestudenten en de opleidingscoördinator. De planning ziet er in grote lijnen als volgt uit:

 • 17:30 – 18:00 uur: inloop en ontvangst in de centrale hal met koffie/thee/fruitwater en broodjes;
 • 18:00 – 19:00 uur: uiteen per opleiding in een ruimte;
 • 19:00 – +/- 19:45 uur: borrel

Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving Blackboard. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Blackboard, is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten. Een korte uitleg van de online leeromgeving Blackboard vind je in deze video.

Wil je meer uitleg over Blackboard? Dan kun je in de introductieweek deelnemen aan een Blackboardtraining (deze training is optioneel en online). Deze vindt plaats op woensdag 7 februari van 16:00 – 17:00 uur. Via deze link kun je de online Blackboardtraining volgen.  

Vóór de start van de deeltijdopleiding voer je een gesprek met een studiecoach van de opleiding; het studieadvies op maat gesprek. Dit gesprek vindt plaats via Teams en is een voorwaarde om te mogen starten. In dit gesprek:

 • word je geïnformeerd over de opzet en de inhoud van de opleiding;
 • wordt bepaald of jouw relevante praktijkomgeving voldoende aansluit bij de opleiding;
 • wordt de studieroute voor het gehele studiejaar besproken.

Meld je tijdig aan voor de deeltijdopleiding via studielink.nl. Let op dat je de portal ook snel voltooit zodat we je aanmelding op tijd kunnen verwerken.

Heb je vragen? Mail dan naar spsstudieadvies@saxion.nl.

Op maandag en dinsdag zijn de front-office en ICT-support van Saxion Parttime School van 08:30 – 20:00 uur bereikbaar. Van woensdag t/m vrijdag zijn de front-office en ICT-support van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar. 

Front-office SPS

Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de front-office van SPS. 

ICT-Support

Voor vragen over de digitale leeromgeving Blackboard en Brightspace kun je ICT-Support benaderen. 

Servicepoint 

Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint.

Succesvol studeren

Praktische informatie

(Online) studeren