Student in praktijklokaal kijkt in de camera
Deeltijd

FastSwitch Hbo Verpleegkunde

Tijdens dit traject volg je onderwijs bij Saxion en daarnaast werk je voor een startsalaris als verpleegkundige in opleiding. Dankzij subsidies kunnen je opleidingskosten worden vergoed. Je krijgt een leerwerkcontract van minimaal 20 uur per week, waarmee je 20 uur werkt en daarnaast lessen volgt. Leren en werken dus, waardoor je de kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Voordat je begint tekent jouw toekomstige werkgever een contract voor de duur van het traject, én een intentieverklaring voor een dienstverband. Als je het traject op een goede manier afrondt heb je dus meteen een baan als verpleegkundige! Let op: dit traject kan niet met STAP-financering bekostigd worden. Wil je je aanmelden voor dit FastSwitch traject of heb je aanvullende vragen? Vul hieronder bij ‘praktische informatie’ het interesseformulier in!

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen.

Vragen over deze cursus?

 • Type

  Duaal

 • Start

  3 Studiejaren, afhankelijk van persoonlijke studieroute

 • Vakgebied

  Medisch & Paramedisch

 • Duur

  3 jaar

 • Prijs

  Gratis

 • Plaats

  Enschede, Deventer

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

Aan het eind van dit traject ben je gediplomeerd hbo-verpleegkundige. Je helpt mensen om gezond te blijven, een mooi en dankbaar beroep! Als hbo-verpleegkundige ben je straks niet alleen zorgverlener, maar ook regisseur van het hele zorgproces. Je zorgt ervoor dat de zorg aansluit bij de behoefte van de zorgvrager en je coördineert de inzet van andere zorgverleners. Hbo-verpleegkundigen zijn kartrekkers op het gebied van kwaliteitszorg, innovatie en praktijkonderzoek.

Inhoud

Je voert tijdens de intakefase van dit traject een aantal gesprekken en je oriënteert je op het werkveld. Tijdens deze fase wordt ook gekeken naar jouw werkervaring en vooropleiding en wordt dit gevalideerd. Op basis daarvan wordt bepaald hoe jouw studieprogramma er precies uitziet. Het studieprogramma bestaat uit verschillende modules. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om het programma flexibel en in je eigen tempo te volgen. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleidingen kun je deze opleiding dus ook sneller afronden. Je volgt het studieprogramma van de reguliere HBO-V deeltijdopleiding. Kijk bij 'studie-inhoud'  voor de opbouw van de opleiding en de inhoud van de modules.

Toelating

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma
 • Je bent gemotiveerd om de stap te zetten naar de zorg
 • Je pakt snel nieuwe dingen op
 • Je bent ondernemend en flexibel, en je neemt initiatief
 • Je bent klaar om te beginnen aan een intensief leer- en werktraject
5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Afronding

Je sluit het traject af met de afstudeermodule. Deze module duurt één semester (20 weken), waarbij je individueel werkt aan de verschillende onderdelen van het portfolio. Tijdens deze praktijkmodule staat het afstuderen tot verpleegkundige op Bachelor niveau centraal. Je richt je als ‘hbo-verpleegkundige in opleiding’ op hoog-complexe zorgsituaties. Denk hierbij aan complexe en minder voorspelbare zorgvragen, waarin je bijvoorbeeld met verschillende disciplines samenwerkt. Je wordt beoordeeld op een portfolio, die gebaseerd is op jouw beroepspraktijk.

Praktische informatie

Kosten
In dit traject word je student in de deeltijdopleiding Hbo Verpleegkunde bij Saxion Parttime School. Als student betaal je wettelijk collegegeld of het instellingstarief.

Goed om te weten: Het kan zijn dat je vanuit jouw persoonlijke situatie recht hebt op subsidie voor (om)scholing. Dit is goed om uit te zoeken. Je kunt dan samen met je nieuwe werkgever bespreken welke mogelijkheden er zijn. 

Let op: STAP-financiering is niet mogelijk op dit traject.

Interesse?
Via dit interesseformulier kun je jouw interesse voor FastSwitch hbo-v aangeven. Nadat je het formulier hebt ingevuld wordt er contact met je opgenomen. 

Meer weten? 
Wil je meer informatie over dit FastSwitch traject? Kom dan langs op een Open Avond, stuur een e-mail naar sales.sps@saxion.nl of bel naar Saxion Parttime School via: 088 - 019 1919.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt.