Jouw toekomst

Als elektrotechnisch ingenieur kun je overal terecht, van mkb tot multinationals, in de maakindustrie of bij ontwikkelbedrijven. Heb je internationale ambities? Met je diploma Elektrotechniek kun je wereldwijd aan de slag.

Beroepen voor elektrotechnici

​Als elektrotechnisch engineer kun je overal terecht. Van mkb tot multinationals, in de maakindustrie of bij ontwikkelbedrijven. Je kunt bijvoorbeeld werken als programmeur van softwarebesturingssystemen, adviseur bij een ingenieursbureau of ontwerper van elektronica voor een radarsysteem. Of je richt je op onderzoek, ontwikkeling en ontwerp. Heb je internationale ambities? Met je diploma Elektrotechniek kun je wereldwijd aan de slag.

Je bent in een fabriek verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie. Je regelt het onderhoud van de installatie en zorgt dat hij tiptop in orde blijft.

Je werkt bijvoorbeeld bij een ingenieursbureau of netwerkbedrijf. Je onderzoekt of bedenkt hoe je bijvoorbeeld een zonne-energiepark aan het bestaande netwerk aansluit.

Je maakt voor de industrie een testsysteem om na te gaan of bijvoorbeeld de aandrijving van een elektrische auto goed functioneert. Of je maakt een testsysteem dat een windmolenpark op afstand online in de gaten houdt. Er zijn heel veel mogelijkheden om testsystemen te maken, want bijna elk product is zo complex, dat het alleen maar getest kan worden met een eigen programmeerbaar testsysteem.

Je ontwerpt, bouwt, programmeert en test micro-elektronica. Als jouw idee werkt, bereid je de serieproductie voor.

  • Netbeheerder
  • Automatiseringsspecialist
  • Onderzoeker
  • Docent

Oud-studenten aan het woord

Bij welke bedrijven kun je werken?

Als elektrotechnisch engineer kun je overal terecht. Van mkb tot multinationals, in de maakindustrie of bij ontwikkelbedrijven. Je kunt bijvoorbeeld werken als programmeur van softwarebesturingssystemen, adviseur bij een ingenieursbureau of ontwerper van elektronica voor een radarsysteem. Of je richt je op onderzoek, ontwikkeling en ontwerp.

Studenten aan het werk.jpg

De kans dat je een baan vindt die past bij jouw opleiding is erg hoog: 96% vindt een baan op niveau en binnen het vakgebied Elektrotechniek. 

Elektrotechniek 96%
Technische Informatica 90%
Werktuigbouwkunde 91%

Bron: Studie in Cijfers. Deze data is op basis van een landelijke vergelijking en wordt opgebouwd gedurende de jaren dat de opleiding bestaat. Relatief nieuwe studies hebben daardoor minder of onvoldoende data om de baankansen volledig in te kunnen schatten.

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Mogelijkheden voor doorstuderen

Als je na je hbo-opleiding Elektrotechniek wilt doorstuderen, dan kun je onder andere denken aan de unieke masteropleiding Applied Nanotechnology van Saxion, de master Robotics Systems Engineering van Saxion of de master Elektrotechniek aan de universiteit.