Student werkt op de laptop

Ken de weg in het doolhof van belastingen

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Iedereen betaalt belasting. Het zorgt ervoor dat we wegen kunnen aanleggen en dat mensen de juiste zorg krijgen. Maar welke regels gelden er nu eigenlijk? En hoe pas je die regels op de juiste manier toe? Bij Fiscaal Recht en Economie ga jij je daarin verdiepen. Interesse in mensen, cijfers en vindingrijkheid zijn de belangrijkste eigenschappen die je nodig hebt.

Fiscaal Recht en Economie is een studieroute binnen de opleiding Finance, Tax and Advice
Studenten wachten bij de lift

​Switchen zonder studievertraging

Het eerste jaar volg je samen met de studenten van Accountancy en Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) een gemeenschappelijk programma. Aan het eind van het eerste jaar kun je eventueel nog overstappen naar Accountancy of Bedrijfseconomie.

Studenten studeren samen

Versneld je master

Speciaal voor fiscale studenten van Saxion hebben de universiteiten in Groningen en Tilburg een pre-master ontwikkeld. Zo haal je versneld je master titel Fiscaal Recht. Je kunt al tijdens je minor starten! 

Student wijst iets aan op de laptop

Veel praktijkopdrachten

Je leert niet alleen uit boeken, maar gaat aan de slag met opdrachten uit de praktijk. Andere activiteiten: International Taxweek, lezingen van onder andere de FIOD en uitwisselingsdagen met de Duitse opleiding Fiscaal adviseur.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Fiscaal Recht en Economie is een studieroute die samen met het bedrijfsleven en de Belastingdienst is opgezet. Je volgt colleges in bedrijfsadministratie, jaarrekening en vermogensrecht. Je werkt direct aan opdrachten, zodat je een goed beeld krijgt van fiscale vragen uit de praktijk. De studie is kleinschalig: je werkt in kleine groepen en je hebt goed contact met docenten.

Studie-inhoud
Studenten werken samen aan een project

Nieuws van deze opleiding

Na je studie

In Nederland hebben we belastinggeld nodig voor bijvoorbeeld onderwijs, zorg en de aanleg van wegen. Ons belastingstelsel is behoorlijk complex en verandert steeds. Als belastingbetaler weet je soms niet waar je met je vragen terecht kunt. Na de studieroute Fiscaal Recht en Economie kun jij mensen en organisaties daarover adviseren. Zo krijgt iedereen dat waar ze volgens de wet recht op hebben.

Jouw toekomst
Student leest de financiele krant
Typen op een laptop

De Taxweek was een van mijn leukste ervaringen. Tijdens deze week zijn we naar België geweest om in internationale groepjes te werken aan een casus.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen