Jouw toekomst

Beroepen in het werkveld van hotelmanagement

Als manager of adviseur in de hotel- en/of gastvrijheidsindustrie kun je na je studie Hotel Management kiezen uit verschillende beroepen. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk binnen de afdeling front office, operations, sales en evenementen of bij aanverwante branches als het bank- en verzekeringswezen, zorg of consultancy. De hotelwereld staat bekend om de snelle doorgroeimogelijkheden. Ben je ambitieus en zie jij jezelf als manager? De hotelwereld kan jouw wensen waarmaken!

Een hotelmanager heeft de leiding over alle activiteiten binnen een hotel. Onder je taken vallen zowel dienstverlening als personeelsmanagement en hoteladministratie. Je hebt een leidinggevende functie waarbij je het personeel begeleidt en coördineert.

Een frontoffice manager is werkzaam bij een hotel of recreatiebedrijf en geeft daar leiding aan de medewerkers van de receptie. Je bent verantwoordelijk voor de uitstraling en het functioneren van de receptie.

Als manager bij bijvoorbeeld een bankorganisatie ben je verantwoordelijk voor de financiële prestaties van een filiaal of afdeling en drag je bij aan het succes van de bank.

Je regelt als eventmanager de organisatie en communicatie rondom alle meetings en events binnen een hotel(keten), een grote organisatie of een eventsorganisatie.

Als salesmanager geef je leiding aan een team van verkopers en houd je je bezig met de verkoop van producten en diensten. Ook onderhoud je het contact met klanten en signaleer jij de trends, ontwikkelingen en kansen in de markt. Je bent erop gefocust om zoveel mogelijk producten of diensten te verkopen om zo de winst van de onderneming te vergroten.

  • Manager 'guest relations' bij een internationale hotelketen
  • Commercieel manager van een congrescentrum
  • Ondernemer van je eigen bedrijf
  • Revenue manager in een hotelbedrijf

  • Personeelsmanager van een hospitality bedrijf

Een oud-student aan het woord

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Met jouw zakelijke en bedrijfskundige inzicht na het volgen van hbo hotelschool, ga je bij organisaties aan de slag waar gastvrijheid centraal staat. Dit zijn bijvoorbeeld hotels, maar ook restaurants, congrescentra en zelfs banken of zorginstellingen.

Baankans

Anderhalf jaar na het afronden van de Hotel Management opleiding ziet je baankans er zo uit:

​Hotel Management 78%
Tourism Management 69%
Facility Management 84%

Bron: Studie in Cijfers. Deze data is op basis van een landelijke vergelijking en wordt opgebouwd gedurende de jaren dat de opleiding bestaat. Relatief nieuwe studies hebben daardoor minder of onvoldoende data om de baankansen volledig in te kunnen schatten.

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Doorstuderen

Doorstuderen na de hoge hotelschool? Dat kan! Het vakgebied Hotel Management heeft geen universitaire variant, maar er zijn diverse universitaire managementstudies die goed op de studie aansluiten. Ook masters als organisatiewetenschappen, managementstudies, HRM en bedrijfswetenschappen zijn geschikt als vervolgstudie.