Studie-inhoud

Droom jij ervan om als hotelmanager een onvergetelijke ervaring voor je gast te creëren? Na deze studie ontwikkel je hotel- en hospitalityconcepten die nationaal én internationaal op de kaart staan.

Het eerste jaar​Kennismaken met de hospitalitybranche

Je doet basiskennis op en leert vaardigheden die je als hospitalityprofessional later nodig hebt. Je volgt vakken op het gebied van management, communicatie en bedrijfseconomie. Je doet expertise op in hotelmanagement, hospitality en evenementenorganisatie. Je maakt kennis met verschillende bedrijven door excursies, gastcolleges en een korte stage.

Grenzeloze Gastvrijheid

Voor deze opleiding is het verplicht dat je minimaal een half jaar in het buitenland doorbrengt. Kies bijvoorbeeld voor een internationale stage of voor een minor bij een van onze internationale partneruniversiteiten. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Zo kun je meedoen aan de jaarlijkse European Mise en Place Cup en de Young Hoteliers Summit in Lausanne.

Studiebelasting

  • 50% Theorie
  • 45% Praktijk- en groepsopdrachten
  • 5% Studieloopbaanbegeleiding

De drie thema's van Hotel Management

  • ​Hospitality
    ​Wat is nu eigenlijk hospitality? Waarom is dit zo belangrijk en hoe maak je het verschil? Hoe zit het met hospitality wereldwijd en in andere culturen?
  • ​Business
    Hoe moet je organisaties eigenlijk managen. Hoe breng je je bedrijf of aanbod effectief, innovatief en winstgevend aan de man en hoe belangrijk is onderzoek hierbij?
  • ​Communication
    Communicatie lijkt zo simpel, maar hoe stem je je communicatie het beste af op verschillende doelgroepen, culturen of situaties? En hoe doe je dit in een vreemde taal?

  • World of Hospitality Management
  • Hospitality Marketing
  • Organizational Behaviour
  • Hospitality Accounting
  • Event Organisatie & Communicatie
  • Smart Hotels
  • Engels 1
  • Spaans, Frans of Duits 1

Meer over de studieopbouw?

Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

Open de Studiegids

Het tweede jaarVerdiepen en toepassen

In het tweede jaar verdiep en verbreed je jouw kennis tijdens een half jaar praktijkstage. In de overige zes maanden ligt de focus op data-driven en innovatief ondernemerschap. Je toont je doortastende leiderschap in een sales pitch voor een echte Dragon's Den. Daarnaast organiseer je een evenement en ontwikkel je je (vreemde) taal- en communicatievaardigheden verder.

  • Innovatief Ondernemen
  • Hospitable HRM
  • Evenementenmanagement
  • Engels 2
  • Spaans, Frans of Duits 2
  • Praktijkstage

Het derde jaarStrategie in ​Hotel- en Hospitality Business

Vanaf het derde jaar werk je aan strategische vraagstukken. Je past hotelconcepten aan de behoeften van verschillende bestemmingen aan en verfijnt je managementvaardigheden. Daarna start je in het Smart Solutions Semester van Saxion, waar je in interdisciplinaire teams werkt aan complexe vraagstukken uit de industrie.

Bekijk hoe het praktijkonderwijs in het derde en vierde jaar is opgebouwd (PDF).

Het vierde jaar​Minor en afstudeeropdracht

In het vierde jaar kies je een minor. Je gaat bijvoorbeeld een semester in het buitenland studeren, een managementstage doen of een van de vele andere minoren bij Saxion. Je sluit de opleiding af met het Young Professional Semester, waarin je een professioneel product ontwikkelt (plan, service, evenement, app, etc.) voor een echte opdrachtgever.

Bekijk hoe het praktijkonderwijs in het derde en vierde jaar is opgebouwd (PDF).

Diploma: Bachelor of Arts

Na je opleiding draag jij de titel Bachelor of Arts en kun je aan de slag in de wereld van de hotellerie. Ook kun je terecht bij tal van andere organisaties waar gastvrijheid centraal staat. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden in deze internationale branche.