Studie-inhoud

Droom jij ervan om als hotelmanager een onvergetelijke ervaring voor je gast te creëren? Na deze studie ontwikkel je hotel- en hospitalityconcepten die nationaal én internationaal op de kaart staan.

Het eerste jaar​Kennismaken met de hospitalitybranche

Je doet basiskennis op en leert vaardigheden die je als hospitality-professional later nodig hebt. Je krijgt vakken als: Wereld van Hotelmanagement, Professionele Communicatie, Bedrijfseconomie, Onderzoek en Evenementen & Communicatie. Ook ga je eropuit: je gaat op excursies, je loopt kort mee in het bedrijfsleven en volgt gastcolleges.

Grenzeloze Gastvrijheid

Voor deze opleiding is het verplicht dat je minimaal een half jaar in het buitenland doorbrengt. Kies bijvoorbeeld voor een internationale stage of voor een minor bij een van onze internationale partneruniversiteiten. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Zo kun je meedoen aan de jaarlijkse European Mise en Place Cup en de Young Hoteliers Summit in Lausanne.

Studiebelasting

  • 50% Theorie
  • 45% Praktijk- en groepsopdrachten
  • 5% Studieloopbaanbegeleiding

Binnen de opleiding Hotel Management staan deze drie thema's centraal

  • ​Hospitality
    ​Wat is nu eigenlijk hospitality? Waarom is dit zo belangrijk en hoe maak je het verschil? Hoe zit het met hospitality wereldwijd en in andere culturen?
  • ​Business
    Hoe moet je organisaties eigenlijk managen. Hoe breng je je bedrijf of aanbod effectief, innovatief en winstgevend aan de man en hoe belangrijk is onderzoek hierbij?
  • ​Communication
    Communicatie lijkt zo simpel, maar hoe stem je je communicatie het beste af op verschillende doelgroepen, culturen of situaties? En hoe doe je dit in een vreemde taal?

  • Wereld van hotelmanagement
  • Gastvrijheid wereldwijd
  • Evenementenorganisatie
  • Bedrijfseconomie
  • Marketing
  • Organisational behaviour
  • Onderzoek
  • Doelgroepgericht schrijven
  • Engels
  • Frans, Duits of Spaans
  • Persoonlijke ontwikkeling

Het tweede jaarVerdiepen en toepassen

In het tweede jaar pas je de theorie direct toe in de echte praktijk. Daarom loop je in het tweede jaar een half jaar stage in Nederland of in het buitenland. Daarnaast volg je een half jaar lang modulen die in het teken staan van o.a. ondernemen. Je verdiept je in talen, managementtheorieën, bedrijfsvoering en economie.

  • Concepting in hospitality business
  • Rapporteren
  • Kwantitatief onderzoek
  • Evenementenmanagement
  • Recht
  • Human Resource Management
  • Engels
  • Frans, Duits of Spaans
  • Stage

Het derde jaarStrategie in ​Hotel- en Hospitality Business

Vanaf het derde jaar werk je aan strategische vraagstukken. Je past hotelconcepten aan de behoeften van verschillende bestemmingen aan en verfijnt je managementvaardigheden. Daarna start je in het Smart Solutions Semester van Saxion, waar je in interdisciplinaire teams werkt aan complexe vraagstukken uit de industrie.

Het vierde jaar​Minor en afstudeeropdracht

In het vierde jaar kies je een minor. Je gaat bijvoorbeeld een semester in het buitenland studeren, een managementstage doen of een van de vele andere minoren bij Saxion. Je sluit de opleiding af met het Young Professional Semester, waarin je een professioneel product ontwikkelt (plan, service, evenement, app, etc.) voor een echte opdrachtgever.

Diploma: Bachelor of Arts

Na je opleiding draag jij de titel Bachelor of Arts en kun je aan de slag in de wereld van de hotellerie. Ook kun je terecht bij tal van andere organisaties waar gastvrijheid centraal staat. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden in deze internationale branche.