Jouw toekomst

Na deze studieroute ben je allround professional op het gebied van security en kun je aan de slag bij een tal van (internationale) bedrijven en organisaties.

Beroepen

Als allround deskundige ga je aan de slag als securitymanager, analist of adviseur bij evenementen of grote organisaties. Je bekijkt risico’s, schrijft veiligheidsplannen, adviseert de directie en voert maatregelen door zodat het bedrijf ongehinderd door kan werken. Daarnaast ben je op de hoogte van het nieuws en de mogelijke bedreigingen en verstoringen die (kunnen) plaatsvinden. Na de studie Security Management kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

Als operationeel securitymanager ben je verantwoordelijk voor de juiste inregeling en uitvoering van (informatie)beveiligingsmaatregelen binnen een bedrijf. Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de directie.

Als risicospecialist ga je op zoek naar risico’s voor een bedrijf, kijk je welke impact ze hebben en bepaal je welke maatregelen je kunt treffen om deze risico’s te voorkomen.

Als chief information security officer zorg je voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens. Je zorgt voor een samenhangend pakket aan maatregelen voor informatiebeveiliging bij een bedrijf.

Als crisis- en businesscontinuity manager denk je na over het voorkomen van een crisissituatie en zorg je ervoor dat bij een calamiteit een bedrijf snel weer draait.

Als security consultant ben je verantwoordelijk voor de securityverbeteringen bij een klant. Je stelt een roadmap op en zorgt voor de invoering van de benodigde securitymaatregelen en –oplossingen.

Oud-studenten aan het woord

Bedrijven

Je werkt vanuit een managers-, analytische of adviserende functie bij evenementen of grote organisaties zoals luchthavens, ziekenhuizen, banken, transportbedrijven, stadions of chemische en nucleaire bedrijven. Je kunt ook beginnen als zelfstandig securityadviseur van je eigen adviesbureau.

security management opleiding

Baankans

​Security Management 60%
​Integrale Veiligheidskunde 60%

Bron: Studie in Cijfers. Deze data is op basis van een landelijke vergelijking en wordt opgebouwd gedurende de jaren dat de opleiding bestaat. Relatief nieuwe studies hebben daardoor minder of onvoldoende data om de baankansen volledig in te kunnen schatten.

Studie Security Management

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Doorstuderen? Dat kan!

Na het afronden van de studieroute Security Management is het mogelijk om door te studeren. Een veel gekozen master is Crisis en Security Management van de Universiteit Leiden.