Jouw toekomst

Je bent de professional die passende veiligheidsadviezen opstelt, projecten opzet en de uitvoering van het veiligheidsbeleid van A tot Z regelt.

Word professional op het gebied van integrale veiligheid

Na het behalen van je diploma, ben je een zelfbewuste professional in de veiligheidswereld. In je werk kom je vraagstukken tegen over de openbare orde en veiligheid, arbeidsveiligheid of het milieu. Jij schat risico's in, stelt adviezen op en regelt projecten en de uitvoering van het veiligheidsbeleid van a tot z. Hiermee kun je aan het werk bij bedrijven, overheid en diverse andere organisaties.

Als beleidsadviseur integrale veiligheid ben je inzetbaar op het brede terrein van openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing. Onder jouw begeleiding bepaal je met je team wat de gemeente het komende gaat doen. Je stemt met het team en het management af, adviseert bij moeilijke veiligheidsvraagstukken en vertegenwoordigt de gemeente bij verschillende overleggen.

Als beleidsmedewerker rampenbestrijding zorg jij ervoor, dat de organisatie goed is voorbereid op mogelijke crises en rampen. Hierbij hoort het opstellen en vernieuwen van calamiteitenplannen, het volgen van regionale oefeningen en trainingen en het adviseren bij grote, bijzondere evenementen. Uiteraard heb je ook een actieve rol als er daadwerkelijk iets gebeurt.

Als wijkcoördinator ben jij contactpersoon voor alle vragen, opmerkingen en meldingen over leefbaarheid en veiligheid in een wijk. Je hebt goed contact met buurtbewoners en zorgt ervoor dat zij ook onderling goed contact hebben. Jij neemt deel aan het wijkoverleg, je geeft subsidie en materialen voor straat- en buurtactiviteiten en zorgt samen met bijvoorbeeld de politie en woningcorporaties voor een prettige wijk.

De HSE-manager beheert, verbetert, bewaakt en voert beleid over gezondheid, veiligheid en de omgeving door in een organisatie. Daarmee voldoet het bedrijf aan de wet- en regelgeving. Je maakt risicoanalyses en bedenkt passende maatregelen. Ook maak je medewerkers bewust van risico's en leid je ze op, zodat ze (bijna-)ongevallen helpen te voorkomen. 

Voor een organisatie of namens een adviesbureau geef jij jouw vernieuwende visie op veiligheid die in de praktijk echt het verschil maakt. Je maakt nieuw beleid, richt een wijk opnieuw in of denkt na over de juiste plek voor het aanleggen van havens en spoorwegen. Je inspireert mensen om veilig te werken en je bent continu bezig met het verbeteren van de veiligheid.

Voor een evenement breng je risico’s in kaart en bedenk je maatregelen om de risico’s te voorkomen. Hoe ga je om met grote massa’s bezoekers? Aan welke wet- en regelgeving moet de organisatie voldoen? En hoe zorg je ervoor dat het evenement toegankelijk, prettig én veilig is? Jij speelt een belangrijke rol bij de organisatie van een evenement waar veel bezoekers op afkomen.

Een oud-student aan het woord

Bij welke bedrijven kun je werken?

  • Veiligheidsregio's
  • Adviesbureaus
  • Particuliere bedrijven
  • Brandweer of politie
  • Gemeente en provincie
  • Ministerie
  • Overige overheidsinstellingen
  • NGO's: niet-gouvernementele organisatie met maatschappelijk belang
Brandweerman bestrijdt felle brand

Baankans

​Integrale Veiligheidskunde 79%
​Security Management 79%
​Forensisch Onderzoek 9%

binnen 1,5 jaar na afstuderen

Hoe spoort het Game campagne Veiligheidsregio

Doorstuderen

Wil je na Integrale Veiligheidskunde verder studeren? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan de master Public Administration (met specialisatiemogelijkheid Public Safety) van Universiteit Twente. Ook de master Besturen van Veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een interessante vervolgstudie.