Student Sportmarketing

Stap in de uitdagende wereld van Sportmarketing!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Als sport je passie is en je graag wilt werken in een commerciële (sport-) functie, kies dan de opleiding Sportmarketing. Een opleiding met veel persoonlijk contact en individuele aandacht. Binnen de opleiding staan wedstrijden (vraagstukken uit de sportmarketing) centraal. De lessen (theoretische en praktische training) geven je de input om deze wedstrijden te spelen.

De bachelor Sportmarketing is een studieroute binnen de opleiding Commerciële Economie
Hetty van der Wouw Topsport Academy

De wedstrijd

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag met een sportmarketing-vraagstuk, ofwel: een project voor een bedrijf in de sportwereld. Stel, de wedstrijd is: een uniek sportevent met voldoende deelnemers. Jij realiseert dat dan met je projectgroep.

Studenten met laptop

De theoretische training

Voor het succesvol organiseren van de wedstrijd heb je bepaalde kennis nodig. Denk hierbij aan vakken als Sport en Economie in de wereld, Sportmarketingcommunicatie, Digital Marketing, Sales en Financieel.

Student Sportmarketing / Commerciele Economie

De praktische training

Natuurlijk heb je ook de juiste houding en vaardigheden nodig om een succesvolle   sportmarketeer te worden.   Deze leer je in de praktische training. Zo ontwikkel je gedurende je opleiding tot een professionele sportmarketeer.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Tijdens de studieroute leer je vanuit verschillende invalshoeken naar sportmarketing kijken. Je gaat aan de slag met de economische waarde, de entertainmentwaarde , de maatschappelijke waarde en de participatiewaarde van sport. Wil je meer informatie over deze waarden, klik dan hieronder op Studie-inhoud.

Studie-inhoud
Boogschutter

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Als sportmarketeer kun je na je studie meteen aan de slag in de onbegrensde wereld van de marketing en de sport. Natuurlijk kun je jouw hands-on mentaliteit en theoretische basis ook gebruiken in andere commerciële functies. Je kunt je specialiseren in vakgebieden als sponsoring, evenementen, marketing, communicatie, sales, management en sportbeleid.

Jouw toekomst
Reshmie Oogink kick
Nieuwe studenten

De perfecte combinatie tussen passie voor sport en interesse in het vak marketing!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen