Jouw toekomst

​Ga als sportmarketeer op ontdekkingstocht in de onbegrensde wereld van de marketing en de sport. Natuurlijk kun je jouw commerciële en theoretische basis ook gebruiken in andere commerciële functies!

Aan de slag in de sportmarketing

Als sportmarketeer kun je na je opleiding meteen aan de slag in de onbegrensde wereld van de marketing en de sport. Met je diploma op zak kun je kiezen uit uitdagende managementfuncties in de sportwereld. Ook kun je je hands-on mentaliteit en theoretische basis gebruiken voor andere commerciële functies. Je hebt keuze uit vakgebieden als sponsoring, evenementen, marketing, communicatie, sales, management en sportbeleid.

Wil jij werken binnen het betaalde voetbal? Of trekt de professionele wielrennerij je meer? Als sponsormanager kun je bij verschillende (sport)organisaties terecht. Je ontwikkelt dan het sponsorbeleid, bewaakt en beheert sponsorbudgetten en je denkt na over de sponsoringsstrategie. Zo lever jij een goede bijdrage aan de commerciële- en communicatiedoelstellingen en de bijbehorende (marketingcommunicatie)activiteiten.

Lijkt het jou wel wat om sportevenementen te organiseren? Dan is eventmanager bij bijvoorbeeld sportbonden en sportfederaties een mooie functie voor jou. Ook bij een evenementenorganisatie kun je aan de slag. Je bent dan verantwoordelijk voor de organisatie van grote (sport)evenementen.

Wil je graag werken als manager bij een grote sportaccommodatie, als sportmanager bij een olympisch netwerk of bij een grote sportmultinational? Ook dat ligt binnen de mogelijkheden na jouw opleiding. Voorbeelden van dergelijke organisaties zijn Omnisport in Apeldoorn, Papendal in Arnhem of een van de vele grote multinationals op het gebied van sport(merken).

Oud-studenten aan het woord

Met jouw diploma kun je elke marketingfunctie vervullen, zowel binnen als buiten de sportbranche. Je kunt je ontwikkelen tot expert in de sportsponsoring of als salesmanager bij een producent van sportkleding. Ga aan de slag bij een gemeente om de sportparticipatie te verhogen of werk als sponsor- of eventmanager bij een (top)sportbedrijf of multinational.

Studenten Sportmarketing

Baankans

​Sportmarketing (studieroute van CE) 88%
​Commerciële Economie 88%
​International Business 91%

binnen anderhalf jaar na afstuderen

Studenten Sportmaketing in studielandschap Deventer

Doorstuderen

Wil je doorstuderen na jouw studie Sportmarketing? Het is bijvoorbeeld mogelijk om door te stromen naar aansluitende wo-vervolgopleidingen, zoals Bedrijfskunde, Communicatiewetenschap en Economie.