Jouw toekomst

Na je opleiding Technische Bedrijfskunde help jij bedrijven met het innoveren, verbeteren en managen van de organisatie en haar activiteiten. Je werkt vooral aan complexe bedrijfsprocessen.

Beroepen voor technisch bedrijfskundigen

​Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om processen te verbeteren. Dat houdt in dat ze activiteiten binnen het bedrijf goed op elkaar af willen stemmen. Met jouw achtergrond kun je daarom bij veel bedrijven aan de slag. Regionaal, landelijk of zelfs internationaal! Je bent in elk geval breed inzetbaar.

Als productiemanager geef je leiding aan het productieproces. Je zorgt dat het proces zo goed mogelijk verloopt en houdt rekening met de stappen die zich voor en na het productieproces afspelen. Het productieproces is een tussenstap in een aaneenschakeling van activiteiten die samen leiden tot tevredenheid van de klant.

Als consultant geef je advies aan bedrijven over hoe de processen zo goed mogelijk ingericht kunnen worden. Dat wil zeggen dat alle bedrijfsactiviteiten zo goed en zo slim mogelijk verlopen. Vaak voer je opdrachten uit voor verschillende bedrijven. Er wordt een beroep gedaan op jouw bedrijfskundig inzicht en analytisch vermogen.

Als logistiek planner ben je met name werkzaam binnen productie- en distributiebedrijven. Je werkzaamheden bestaan uit het organiseren, plannen, sturen en uitvoeren van de goederenstroom. Dit is noodzakelijk om aan klanten de beschikbaarheid van producten te garanderen en om ervoor te zorgen dat de voorraden niet onnodig groot worden.

Als supply chain analist wordt er een groot beroep gedaan op je onderzoekende vermogen. Je signaleert op basis van bedrijfsinformatie de verbetermogelijkheden voor zowel het productieproces als de stappen die zich voor en na het productie afspelen. Je stelt meetbare doelen vast en ondersteunt het management van verschillende afdelingen bij de analyses en verbeteracties.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project. Je coördineert projectactiviteiten en stuurt projectmedewerkers aan. Uiteraard word je als projectleider met een technisch bedrijfskundige achtergrond vaak ingezet bij verbeterprojecten binnen inkoop-, productie- en logistieke processen.

  • Bedrijfskundig adviseur
  • Medewerker kwaliteitszorg
  • Technisch manager
  • Inkoper
  • Accountmanager

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Veel afgestudeerden vinden een baan binnen de maakindustrie. Ook zijn er steeds vaker banen beschikbaar bij organisaties met complexe bedrijfsprocessen, zoals ziekenhuizen, grote webwinkels en (technische) adviesbureaus. Denk hierbij aan werkgevers als HP Valves, Scania, Grolsch, Voortman, VDL, Auping en Gazelle.

studenten aan ronde tafel aan het werk

Baankans

Door je veelgevraagde kennis en vaardigheden over zowel bedrijfskunde als technologie, kom je als technisch bedrijfskundige snel aan een baan.

​Technische Bedrijfskunde 94%
studenten achter laptop

Doorstuderen

De meeste doorstudeerders volgen de master Industrial Engineering and Management en Business Engineering bij Universiteit Twente of Rijksuniversiteit Groningen.