Toegepaste Psychologie studie

Word expert in gedrag van mensen bij Toegepaste Psychologie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Hoe help je jongeren om te gaan met hun faalangst? Hoe begeleid je werknemers om hun talenten zo goed mogelijk te gebruiken? Of hoe adviseer jij mensen over een gezonde leefstijl? Ben jij nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en naar waar dit gedrag vandaan komt? En vind je het leuk mensen te helpen bij het veranderen van hun gedrag? Dan is de opleiding Toegepaste Psychologie wat voor jou.

Mensen kunnen enorm van elkaar verschillen in hun manier van denken en hun gedrag. Daarentegen herkennen we ook vaak veel van onszelf in anderen. Bij Toegepaste Psychologie leer je waar menselijk gedrag vandaan komt en hoe je dit kunt beïnvloeden. De waarom-vraag staat centraal. Wat is de reden dat iemand bepaalde keuzes maakt? Welke factoren spelen een rol? Je leert gedrag te observeren, te analyseren en te veranderen.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studie Toegepaste Psychologie Saxion

Direct een duik in de praktijk

De opleiding bereidt je goed voor op het werk dat je later gaat doen. In projecten ga je aan de slag met toffe opdrachten en actuele vraagstukken uit de praktijk. Je oefent met gesprekstechnieken, het afnemen van psychologische testen en het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal. Ook nodigen we gastsprekers uit. Uitgebreid vertellen zij over de kneepjes van het vak en hun beroep.      

Studie Toegepaste Psychologie Saxion

Van brede basis naar specialisatie

Met Toegepaste Psychologie kun je veel kanten op. Je kunt studiebegeleider op een school worden, maar ook jongerencoach bij een zorginstelling, voorlichter bij een gemeente of trainer-coach bij een adviesbureau. In het begin van de opleiding maak je kennis met alle mogelijkheden, zodat je goed ontdekt wat bij jou past. Daarna kies je een richting en bieden ook projecten en keuzevakken nog volop kans je verder te specialiseren. 

Toegepaste Psychologie hbo Saxion

Aandacht voor technologie

We stomen je helemaal klaar voor de toekomst, de smart world waarin technologie een grote rol speelt. Je maakt kennis met innovaties, ervaart het toepassen van apps en VR en leert over veilig gebruik ervan. Denk bijvoorbeeld aan een app die mensen ondersteunt bij faalangst of een game die helpt om met stress om te gaan. We laten je zien en ervaren hoe je zulke technologie kunt inzetten bij de hulpverlening.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Dit leer je

In deze opleiding leer je alles over positieve psychologie. Je gaat aan de slag met het observeren en analyseren van gedrag. Wat zijn de sterke kanten en positieve ervaringen van mensen? Hoe kun je mensen helpen steviger in hun schoenen te staan of zich verder te ontwikkelen? Je leert bewezen theorieën uit de Psychologie toe te passen in de praktijk. 

In de eerste anderhalf jaar werk je aan een brede basis in kennis en vaardigheden. Daarna kies je voor de specialisatie Preventie en interventie, de specialisatie Jeugd of de specialisatie Loopbaan, talent en coaching. Twijfels of hulp nodig? Een studiecoach begeleidt je en ook docenten staan voor je klaar voor advies. 

Studie-inhoud
Toegepaste psychologie hbo Saxion

Bekijk de video over de opleidingDe studie toegepaste psychologie in een notendop

Nieuws van de opleiding Toegepaste Psychologie

Mogelijkheden na je opleiding

Als toegepast psycholoog heb je veel baanmogelijkheden. Wil je graag werken met jongeren? Bij gemeenten, scholen en zorginstellingen is veel vraag naar jongerenbegeleiders. Werk je liever in het bedrijfsleven? Ook daar zien ze je hulp graag, bijvoorbeeld om mensen te helpen op het werk fit en gezond te blijven.  

Jouw toekomst
Wat is toegepaste psychologie Saxion
Toegepaste psychologie voltijd

Ik wil weten hoe mensen in elkaar zitten

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen