Studie-inhoud

Actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers, interessante studiereizen en volop kansen voor stages en buitenlandervaring. Vanaf dag één dompel jij jezelf onder in de dynamische werkomgeving van toerisme en recreatie. Leer hoe je kansen grijpt en transformeer tot die nieuwsgierige en gedreven professional waar de branche op zit te wachten. Bij ons hoef je niet direct te kiezen voor een specialisatie. Ontdek terwijl je studeert, bijvoorbeeld door stages, study abroad of projecten. Of proef van allerlei vakgebieden – de keuze is geheel aan jou!

Het eerste jaar​De branche verkennen 

Met allerlei opdrachten verken jij de toeristische en recreatieve branche tijdens de studie Tourism Management. Met jouw frisse blik ga jij bedrijven informeren of adviseren. Daarnaast organiseer je een event, leer je een tweede vreemde taal (naast Engels) en ontdek je waar jouw talenten en kwaliteiten liggen.

Samen aan de slag voor opdrachtgevers

Al vanaf het eerste jaar hbo toerisme ga je met je medestudenten met een echt vraagstuk uit het werkveld aan de slag. Uiteindelijk lever je een toeristisch product op waarin allerlei vakgebieden samenkomen. Natuurlijk is dit toerisme, maar soms ook bijvoorbeeld communicatie, bedrijfseconomie of onderzoek. Wat jij op dat moment maar nodig hebt om het toeristisch product te kunnen realiseren.

Studiebelasting

 • 35% Theorie
 • 55% Praktijk- en groepsopdrachten
 • 10% Coaching

Tourism Management biedt drie thema's aan:
 

 • Gastvrij verbinden
  Jij weet niet alleen wat gastvrijheid betekent, maar je weet ook hoe je mensen respectvol benadert, bereikt en verrast. Gastvrijheid wordt een onderdeel van jouw DNA. 
   
 • Betekenisvol ondernemen
  Jij denkt verder dan alleen maar winst maken. Jij hebt ook oog voor de mens, maatschappij, natuur en klimaat. Jij weet straks hoe je verantwoord en toekomstbestendig moet ondernemen.
   
 • Technologisch innoveren
  Jij leert hoe je proactief inspeelt op kansen in de markt door jouw creatieve ideeën uit te voeren. Zo kom je uiteindelijk tot innovatieve producten en diensten waarbij je slimme tools inzet. Denk aan de ontelbare apps die jouw reis prettiger maken. 

Vanaf het eerste jaar ga je aan de slag met echte opdrachten voor (internationale) bedrijven en organisaties. Onze docenten staan voor je klaar om samen met jou hieraan te werken. Het contact tussen jou en de docenten is laagdrempelig, persoonlijk en informeel. Bovendien geniet je van een ruime keuzevrijheid, zowel nationaal als internationaal. Vanaf het tweede jaar heb jij steeds meer de mogelijkheid je eigen pad te bewandelen. Denk aan je (buitenlandse) stage, een interessante minor, study abroad of uitdagende projecten. Het is wel een vereiste dat je minstens een half jaar in het buitenland studeert of stage loopt. Geen straf toch?

 

 • Wereld van toerisme
 • Gastvrijheid wereldwijd
 • Toerisme en gastvrijheid
 • Hospitality Accounting
 • Destinatiemarketing
 • Waardecreatie
 • Evenementenorganisatie en communicatie
 • Engels
 • Spaans/Duits/Frans
 • Schriftelijke communicatie

Meer over de studieopbouw?

Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

Open de Studiegids

Het tweede jaarSmart Tourism en op stage

Het tweede jaar is een mix van stage en lessen op school. Het ene moment ben je op een waanzinnig avontuur in binnen- of buitenland, terwijl je het andere moment uitdagend en creatief bezig bent op school. Hier krijg je de kans om je kennis van jaar 1 in de praktijk te brengen en verder uit te diepen. Maar dat is niet alles! Tijdens het moduul Smart Tourism ga je aan de slag met de ontwikkeling van een innovatief toeristisch concept. Hierbij maak je gebruik van cutting-edge tool zoals chatbots en apps, en leg je de focus op duurzaam toerisme. Kortom, het tweede jaar is een jaar waarin je jezelf volop kunt uitdagen en ontwikkelen in de wereld van toerisme!

 • Smart Tourism
 • Eventementenmanagement
 • Engels 2
 • Spaans, Frans of Duits 2
 • Praktijkstage

Het derde jaarFlourishing Destinations en het Smart Solutions Semester

In het eerste semester staat de duurzame ontwikkeling van een toeristische bestemming centraal. Als interim manager van de National Tourism Organisation van een gekozen land heb je de ambitieuze taak om er een voortdurende ‘Flourishing Destination’ van te maken. Jij vormt daarvoor een visie en bepaalt de strategie. Ook zoek je naar oplossingen en een manier om te monitoren, zodat de bestemming kan blijven evolueren.

In het tweede semester (Smart Solutions Semester) ga je een vraagstuk van een echte opdrachtgever oplossen, alleen dan samen met studenten van andere opleidingen. Op die manier komen allerlei expertises samen. Je gaat samen met je groepsgenoten een innovatieve oplossing bedenken waarin Smart Tech centraal staat.

Het vierde jaarKies je eigen minor en afstuderen

Tijdens de minor heb je meerdere keuzes. Zo kun je onderwijs volgen bij een andere hogeschool in binnen-of buitenland. Kies bijvoorbeeld voor een minor in digital marketing of Urban Development aan een andere hogeschool, kies een minor op Saxion, of ga op study abroad.Je kunt de minor ook invullen met een tweede stage; de managementstage.

Na de minorperiode ga je als young professional individueel aan de slag met een opdracht bij een zelfgekozen bedrijf.

Diploma: Bachelor of Arts

Na je opleiding Tourism Management ben je een waardevolle professional voor de reisbranche. Je bent pro-actief en hebt een ondernemende houding. Je weet wat er in de wereld gebeurt en je kunt hier met creatieve ideeën op inspelen.

👩‍🎓 Zo ziet jouw onderwijs eruit!