Studie-inhoud

Actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers, studiereizen en volop kansen voor stages en buitenlandervaring. Vanaf de eerste dag sta jij met één been in het werkveld. Op die manier leer jij kansen pakken en word jij de nieuwsgierige en ondernemende professional waar de branche op zit te wachten. Bij ons hoef je niet direct te kiezen voor een specialisatie. Dat doe je gaandeweg de studie, bijvoorbeeld tijdens je stage, study abroad, minor of projecten. Of proef van allerlei vakgebieden, de keuze is aan jou!

Het eerste jaar​De branche verkennen 

Met allerlei opdrachten verken jij de toeristische en recreatieve branche. Met jouw frisse blik ga jij bedrijven informeren of adviseren. Daarnaast organiseer je een event, leer je een tweede vreemde taal (naast Engels) en ontdek je waar jouw talenten en kwaliteiten liggen.

Samen aan de slag voor opdrachtgevers

Al vanaf het eerste jaar ga je met je medestudenten met een echt vraagstuk uit het werkveld aan de slag. Uiteindelijk lever je een toeristisch product op waarin allerlei vakgebieden samenkomen. Natuurlijk is dit toerisme, maar soms ook bijvoorbeeld communicatie, bedrijfseconomie of onderzoek. Wat jij op dat moment maar nodig hebt om het toeristisch product te kunnen realiseren.

Studiebelasting

 • 35% Theorie
 • 55% Praktijk- en groepsopdrachten
 • 10% Studieloopbaanbegeleiding

Tourism Management biedt drie thema's aan:
 

 • Gastvrij verbinden
  Jij weet niet alleen wat gastvrijheid betekent, maar je weet ook hoe je mensen respectvol benadert, bereikt en verrast. Gastvrijheid wordt een onderdeel van jouw DNA. 
   
 • Betekenisvol ondernemen
  Jij denkt verder dan alleen maar winst maken. Jij hebt ook oog voor de mens, maatschappij, natuur en klimaat. Jij weet straks hoe je verantwoord en toekomstbestendig moet ondernemen.
   
 • Technologisch innoveren
  Jij leert hoe je proactief inspeelt op kansen in de markt door jouw creatieve ideeën uit te voeren. Zo kom je uiteindelijk tot innovatieve producten en diensten waarbij je slimme tools inzet. Denk aan de ontelbare apps die jouw reis prettiger maken. 

Vanaf het eerste jaar ga je aan de slag met echte opdrachten voor (internationale) bedrijven en organisaties. Onze docenten staan voor je klaar om samen met jou hieraan te werken. Het contact tussen jou en de docenten is laagdrempelig, persoonlijk en informeel. Ook heb je volop (internationale) keuzevrijheid Vanaf jaar 2 kun je steeds vaker je eigen pad kiezen. Denk aan je (buitenlandse) stage, minor, study abroad of projecten. Je bent wel verplicht om een half jaar in het buitenland te studeren of stage te lopen.

 

• Veranderende wereld van toerisme
• Understanding the tourist
• Destinatiemarketing
• Waardecreatie
• Event Organisatie & Communicatie
• Schriftelijke communicatie
• Engels 1
• Spaans, Frans of Duits 1

Meer over de studieopbouw?

Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

Open de Studiegids

Het tweede jaarSmart Tourism en op stage

Het tweede jaar bestaat uit een half jaar stage in binnen- of buitenland en een half jaar les op school. Op school werk je aan twee grote projecten. De kennis die je hebt opgedaan in jaar 1 ga je nu toepassen, verbreden en verdiepen. Je gaat tijdens het semester Smart Tourism een toeristisch concept bedenken, waarin je gebruik maakt van innovatieve tools (chatbots, apps), en je gaat aan de slag met verantwoord toerisme.

• Smart Tourism
• Eventementenmanagement
• Engels 2
• Spaans, Frans of Duits 2
• Praktijkstage

Het derde jaarFlourishing Destinations en het Smart Solutions Semester

In het eerste semester staat de ontwikkeling van een toeristische bestemming centraal. Als Interim Manager van de National Tourism Organisation van een gekozen land heb je de ambitieuze taak om er een voortdurende ‘Flourishing Destination’ van te maken. Jij vormt daarvoor een visie en bepaalt de strategie. Ook zoek je naar oplossingen en naar een manier om te monitoren zodat de bestemming kan blijven evolueren.

In het tweede semester (Smart Solutions Semester) ga je ook een echt vraagstuk oplossen, alleen dan sámen met studenten van andere opleidingen. Op die manier komen allerlei expertises samen en ga je een innovatieve oplossing bedenken waar Smart Tech centraal staat.

Bekijk hoe het praktijkonderwijs in het derde en vierde jaar is opgebouwd (PDF).
 

Het vierde jaarKies je eigen minor en afstuderen

Tijdens de minor kun je onderwijs volgen bij een andere hogeschool (binnen- en buitenland), zoals in digital marketing of bijvoorbeeld Urban development of je kiest een minor op Saxion. Na je minorperiode ga je als Young Professional individueel aan de slag met een opdracht bij een zelfgekozen bedrijf.

Bekijk hoe het praktijkonderwijs in het derde en vierde jaar is opgebouwd (PDF).

Diploma: Bachelor of Arts

Na je opleiding ben je een waardevolle professional voor de reisbranche. Je bent pro-actief en hebt een ondernemende houding. Je weet wat er in de wereld gebeurt en je kunt hier met creatieve ideeën op inspelen.