Hogeschool Saxion werkt regionaal, nationaal en internationaal samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties, (semi)overheden en alumni aan de slimme wereld van morgen. Wij staan als onderwijsinstelling midden in de maatschappij en willen met ons onderwijs, onderzoek en ondernemerschap bijdragen aan het behouden en versterken van de regio Oost-Nederland. Om dat te kunnen doen zijn we sterk naar buiten gericht en zoeken we de samenwerking waar dat kan.

Toekomstgericht onderwijs

We leren onze studenten leren met een brede blik naar actuele vraagstukken uit de beroepspraktijk te kijken en praktische en duurzame oplossingen te bedenken. Hierbij werken we intensief samen met bedrijven, instellingen, organisaties en overheden in de regio. We brengen mensen, organisaties en vakgebieden samen en werken interdisciplinair aan praktische oplossingen waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten. 

Twents noaberschap brengt onderwijs, onderzoek en economische ontwikkeling dichter bij elkaar. De grote winst is dat verschillende talenten samenkomen. Makers, denkers en verbinders verleggen samen hun grenzen.

Praktijkgericht onderzoek

Bij Saxion doen we praktijkgericht onderzoek met vragen uit en voor de samenleving en het bedrijfsleven. We richten ons op het verbinden van kennis en technologie om zo bij te dragen aan een duurzame, gezonde en veilige wereld. Het onderzoek wordt gedaan vanuit lectoraten, waarbij intensief wordt samengewerkt met onze studenten en partners uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. 

Ondernemerschap stimuleren

Bij Saxion stimuleren en faciliteren we ondernemerschap. We ondersteunen medewerkers en studenten door middel van kennis, events, programma's en andere faciliteiten. Hierbij werken we veel samen met partners, ondernemers en organisaties uit de regio. 

Organisatie voor de regio

Samen met partners, bedrijven, organisaties en andere onderwijsinstellingen zet Saxion zich in voor en met de regio. Als opleidingsinstituut hebben wij ook een belangrijke taak om bij te dragen aan de ontwikkeling van Oost-Nederland, de Stedendriehoek en de regio Twente. 

LEES MEER OVER EEN AANTAL VAN ONZE SAMENWERKINGEN