Kjelt van den Hazel
Ondernemerschap

'Met HealthMatch zet je de stap naar een gezonder leven'

Ondernemerschap en Retailmanagement-student Kjelt van den Hazel is tweedejaars student en is samen met Niels Steenman nu al ondernemer. Met hun online platform HealthMatch hopen ze mensen te kunnen inspireren een gezonder pad in te slaan.

Wat heb jij met gezond leven? 

“Ik kom zelf uit de sport- en gezondheidsbranche. Ik sport fanatiek en heb ook jaren op het hoogste niveau gesport. Ik weet dus als geen ander hoe moeilijk het is om de discipline op te brengen soms! Voor ik Ondernemerschap en Retail Management ging studeren heb ik de CIOS gedaan en in die tijd heb ik mij gespecialiseerd tot Fitness & Health Coördinator. Daarna ben ik begonnen met mensen te helpen bij het behalen van hun doelstellingen.” 

Wat gaat HealthMatch doen? 

HealthMatch is een platform dat iedereen gaat helpen de eerste stap te zetten naar een gezonder leven. Eind 2017 ontstond het idee om een online platform op te richten, eentje waar de perfecte match gecreëerd zou kunnen worden tussen sporter en personal trainer. Het idee is dan dat je niet meer sport bij de trainer of sportschool op de hoek maar bij een gecertificeerde trainer met wie jij matcht. Dit kunnen gezondheidsexperts door heen Nederland zijn. Een personal trainer, een diëtist of een fysiotherapeut bijvoorbeeld. Die trainer helpt je dan vervolgens je doelstellingen te behalen, zodat jij je eerste stappen naar een gezonde toekomst op een veilige manier kunt zetten. Ik deelde de eerste ideeën voor HealthMatch met Niels Steenman en dit bleek voor ons de perfecte match, want hij had al enige ervaring in deze hoek! Let maar op, HealthMatch gaat wereldwijd doorbreken.”

En vanaf wanneer zouden mensen gebruik kunnen maken van HealthMatch? 

“We zijn nu een halfjaar actief bezig met HealthMatch en we doen elke dag wel iets. Zo hebben we ons concept nu gevalideerd bij verschillende doelgroepen. We gaan nu de fase in waarin ons platform daadwerkelijk ontwikkeld wordt. We werken hiervoor nauw samen met studenten van opleidingen zoals ICT. Aankomend jaar willen we tevens als opdrachtgever fungeren binnen het Smart Solutions traject om zo nog meer samen te kunnen werken met verschillende andere studies. Dus we hopen dat mensen er snel gebruik van kunnen maken!”

Wat is dé tip voor de beginnende studentondernemer? 

“Doorzetten, luisteren naar feedback, eruit halen wat erin zit en nooit opgeven. Geloof in jezelf! Ik geloof ook in mijzelf én in mijn droom: de wereld gezonder maken.”
 

Winnaars Saxion Ondernemers Award vorig jaar

Saxion Ondernemers Award 2018

Op woensdagavond 30 mei staat de Gasfabriek in Deventer in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2018. Vijf finalisten strijden om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2018'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het startkapitaal van €5.000 en één jaar begeleiding van founding partner EW Facility Services? Kom naar de finale en maak het live mee!

Gerelateerde artikelen

Saxion start met nieuwe, unieke interieur- en branding opleiding in Deventer Onderwijs

Saxion start nieuwe interieur- en branding opleiding: Interior Brand Identity

25 april 2024
Noa Lohuis en Babet Jansen Ondernemerschap

Hoe Noa en Babet hun passie voor hospitality bundelden: ‘We dachten: dit kunnen wij ook!’

24 april 2024
Philip Agteres (fotografie Thomas Busschers) Corporate

Philip vond verdieping en voldoening in zijn nieuwe baan bij Saxion