Terugblik: Saxion Technology Day 2018
Corporate

Terugblik: Saxion Technology Day 2018

Leestijd Minuten

Als onderdeel van het Weekend van de Wetenschap openden we afgelopen zaterdag onze deuren tijdens de Saxion Technology Day in Enschede. Bezoekers konden zelf ontdekken hoe technologische toepassingen onze wereld blijven innoveren en verbeteren.

En dat betekent dus niet alleen maar kijken en luisteren, maar vooral zélf doen. Jong en oud kon aan de slag met proefjes, puzzels en ontwerpen. 

Buiten op 't plein werden megazeepbellen gemaakt, raketten gelanceerd en stonden Solar Team Twente en Green Team Twente tentoon met hun auto's. In 't gebouw begroette robot NAO alle bezoekers, werden er in de labs allerlei proefjes gedaan en leerde men met LEGO een robot veilig van A naar B te programmeren. Verder maakten bezoekers kennis met het ziekenhuis van de toekomst en verkende men met de Oculus Rift een virtuele wereld.

Dit jaar trok de Saxion Technology Day zo'n 700 bezoekers. 

Foto's

Bekijk alle foto's van de Saxion Technology Day 2018 op Flickr of Facebook. De aftermovie volgt binnenkort. 

Programma Bètatechniek

De Saxion Technology Day wordt georganiseerd door Programma Bètatechniek van Saxion. Hiermee laten we kinderen en jongeren op een leuke en interactieve manier kennismaken met techniek. Programma Bètatechniek ontwikkelt verschillende programma’s en organiseert evenementen voor bijvoorbeeld basisscholen, middelbare scholen en bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen Corporate

Techniekuitdaging tijdens uitvinderswedstrijd voor Twentse basisscholen

17 april 2019
Dave Blank Onderzoek

Adviseur Dave Blank verkozen tot APS Fellow: ‘Mooie erkenning voor wetenschappelijke carrière’

15 oktober 2021
Afbeelding over fraude / phishing Event

Webinar: Aanpak zorgfraude, kwestie van samenwerken