Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije
Studentenleven

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije

Eind mei gingen 80 studenten vanuit 20 verschillende opleidingsrichtingen naar Turkije voor de Travel Challenge. Ook 13 Saxion-studenten van de opleidingen Tourism Management, Commerciële Economie, Ondernemerschap & Retail Management en HBO-ICT waren uitgekozen om mee te doen. En met succes! Drie van deze toppers kregen een award.

Studenten Annouk van der Lely, Gerrit Hilberink, Nathalie Ridder, Jelle groot Zwaaftink, Lisa Molendijk, Dennis Vulink, Esmée Schuurman, Claudia Boeve, Thom Harmsel, Mart Pasman, Kevin Pegel, Gilian van der Weerd en Sjoerd Zagema gingen de uitdaging aan namens Saxion. Samen met professionals vanuit 14 verschillende reisbedrijven gingen ze aan de slag met een heel uitdagend vraagstuk: ontwikkel een innovatief concept dat de reisbranche naar ‘the next level’ brengt.

Een onvergetelijke reis! Ik ben de uitdaging aangegaan en ik had dit voor geen goud willen missen

Nathalie Ridder

Experts, workshops & games

Elke dag werden de studenten geïnspireerd door 36 professionals uit de reisbranche die speciaal hiervoor kwamen overvliegen. Brancheorganisatie ANVR, ANWBreizen, Corendon Vliegvakanties, FTI Reizen, KLM Royal Dutch Airlines, Amsterdam Airport Schiphol, D-reizen, Pelikaan Reizen, Airtrade, ATPI, Buro Scanbrit, Amadeus, Askja Reizen, VakantieXperts, Better Places, SGR Stichting Calamiteitenfonds Reizen en Emerce namen studenten mee in hun visie, missie en doelstellingen. Maar alleen rustig achteroverleunen en luisteren naar topsprekers zat er voor de studenten niet in. Ook gingen ze fanatiek aan de slag met Visual Storytelling, Value Driven Thinking, Datadriven Onderzoek en Serious Gaming. Allemaal boeiende en uitdagende workshops om de studenten verder te brengen in het vraagstuk. 

Inspirator 2019: Annouk van der Lely

Tijdens de Travel Challenge werden nog verschillende awards weggeven aan specifieke uitblinkers. Tourism Management studente Annouk van der Lely werd benoemd als Inspirator 2019. ‘Als opleiding zij wij ontzettend trots op zulk aanstormend talent’ vertelt Anastasia Juritsjeva, docente Tourism Management die ook mee was tijdens de Travel Challenge. 

Ook Annouk was blij verrast dat ze deze award heeft gewonnen, ze vertelt: ‘Het is bijna niet te doen om deze dagen te beschrijven met woorden. Ik heb geleerd, ben gegroeid en heb vooral fantastische mooie mensen ontmoet. Van begin tot eind hebben alle aanwezigen mij weten te inspireren, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait! Ik ben trots dat ook ik een rol heb kunnen spelen, en tot mijn blije verbazing de Inspirator award 2019 heb mogen ontvangen’. 

Inspirator 2019: Annouk van der Lely

Travel Challenge 2019 is één van de meest leerzame ervaringen die ik tot nu toe op heb mogen doen

Kevin Pegel

Next Gen Travel Award 2019: Gerrit Hilberink en Claudia Boeve

De teams konden ook genomineerd worden voor de Next Gen Travel Award 2019 om tijdens een groot nationaal congres hun innovatieve idee te pitchen voor een panel van belangrijke branchespelers. Docente Anastasia Juritsjeva vertelt: ‘het was zo mooi om te zien hoe alle studenten groeiden tijdens de Challenge. Sommige ontdekten talenten van zichzelf die ze zelf nog niet eerder waren tegengekomen. Onze studenten vielen op door hun enthousiasme, creativiteit en persoonlijkheid. Daarom vind ik het ook geweldig dat twee van onze Saxion studenten, Gerrit Hilberink (Tourism Management) en Claudia Boeve (Ondernemerschap & Retailmanagement), in het genomineerde team zitten. Dat hebben ze echt verdiend’. Gerrit vult enthousiast aan ‘De Travel Challenge 2019 was echt een once in a life time ervaring. Het was super inspirerend en echt een unieke kans. Dit ga ik nooit vergeten’. 

Next Gen Travel Award 2019: Gerrit Hilberink en Claudia Boeve

Over Reiswerk 

Elke jaar organiseert Reiswerk voor studenten uit de reisbranche en daarbuiten de Travel Challenge. Op basis van motivatie en enthousiasme worden studenten uitgekozen om mee te gaan naar een Europese bestemming om daar ondergedompeld te worden in de wereld van toerisme. Ze maken kennis met professionals uit de branche, leren de nieuwste tools in te zetten om uitdagende vraagstukken op te lossen en krijgen een goed beeld over hun carrièremogelijkheden. In samenwerking met bekende reisorganisaties wordt deze reis mogelijk gemaakt. 

Gerelateerde artikelen

Profielfoto2 liggend.jpg Business

Alumnus Ellis: 'Slechte keuzes bestaan niet, overal leer je van'

19 november 2020
seasons-zwemkleding-tom-van-dieren Business

Alumnus Tom bedacht in zijn tweede jaar van kleur veranderende zwembroeken

12 november 2020
Saxion-studenten bedenken slimme oplossingen tijdens crisis Ondernemerschap

Saxion-studenten bedenken slimme oplossingen tijdens de coronacrisis