Inspirator 2019: Annouk van der Lely
Onderwijs

Zo won Saxion-student Annouk in Turkije de Inspirator Award

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

De meeste Nederlanders die richting het Turkse Antalya afreizen doen daar, behalve vroeg opstaan om een zwembadbedje te claimen, zelden iets inspirerends. Hoe anders is dat voor vierdejaars Tourism Management-student Annouk van der Lely. Zij deed daar eind mei mee aan de Travel Challenge en won de Inspirator Award.

Hoi Annouk, gefeliciteerd! Wat is de Travel Challenge precies?

“Dat is een vijfdaagse business course gericht op de toerisme-industrie. Elk jaar wordt er een probleem opgelost en dit jaar ging het over de samenwerking tussen de verschillende organisaties binnen de toerisme-industrie. Er doen voornamelijk Toerisme-studenten mee, maar omdat de industrie door de opkomende technologieën zoveel groter wordt, worden er ook studenten van andere opleidingen uitgenodigd, zoals ICT.”

Hoe ging dat allemaal in z’n werk?

“Van tevoren hadden we een kick off-dag in Amsterdam. Daar leerde je je groepje kennen. In totaal waren er tien teams van elk acht personen. Die werden samengesteld naar aanleiding van een persoonlijkheidstest, waardoor je groepsleden had uit verschillende disciplines. Het was uiteindelijk aan de ene kant heel erg gericht op het oplossen van het probleem en het bedenken van een concept, maar aan de andere kant ging het ook veel over persoonlijke ontwikkeling. Je kreeg als groepje een coach, die heel veel deed met de persoonlijkheidstest. Dat was erg leuk.”

Hoe lang zijn jullie daar geweest?

“We vertrokken woensdag naar Turkije en kwamen zondag weer terug in Nederland. Het was heel intens, want het waren lange dagen: om acht uur begonnen we al met de wake up game en meestal gingen we tot tien uur ’s avonds door. Ik moest achteraf echt even bijkomen. Van de omgeving hebben we niet veel kunnen zien. Het was mooi weer, maar we zaten in een resort en hebben ons vooral bezig gehouden met de opdrachten.”

Hoe hebben jullie het er vanaf gebracht met het team?

“Wij hebben een online concept bedacht dat gepersonaliseerde reizen aanbiedt. Wat je ook vaak bij kleding ziet, suggesties: ‘Dit past bij jou.’ Deze worden gegenereerd door middel van data en artificial intelligence, in combinatie met een persoonlijkheidstest. Ja, we werden geïnspireerd door wat we zelf hadden ondergaan. Maar heel toevallig was ons idee identiek aan een idee van vorig jaar, toen ze hetzelfde probleem moesten oplossen. Dat bewees wel dat het een goed idee was. We zijn ook uitgenodigd bij een organisatie om ons idee te pitchen, maar we hebben uiteindelijk niks gewonnen.”

Eigenlijk was de hele challenge gebaseerd op inspireren en dat ik herkend werd als een soort inspiratiebron, was een mooi compliment. 

Annouk
Annouk van der Lely, winnaar van de Inspirator Award

Zelf won je nog wel een prijs. Vertel!

“Dat was de Inspirator Award. Voor iemand die heel enthousiast is, de groep motiveert, met nieuwe ideeën komt en niet bang is om zijn of haar mening uit te spreken. Iemand die eigenlijk op een positieve manier opviel tijdens die dagen.” 

En dat was jij dus!

“Ja, tijdens de prijsuitreiking werden eerst de teamprijzen uitgereikt en daarna gingen ze door met deze award. ‘Degene die gewonnen heeft is…’, waarna ze allemaal positieve feedback beschreven. Toen vroegen ze wie zich daarin herkende en toen werd mijn naam opeens genoemd.”

Had je het verwacht?

“We wisten wel dat deze prijzen werden uitgereikt, maar we wisten niet echt wat het inhield. Dat hebben ze vast bewust gedaan, omdat je wel gewoon jezelf moest blijven. Eigenlijk ben ik altijd wel iemand die heel positief en enthousiast is. Ik was ook degene die vaak tegen mijn teamgenoten zei: ‘Kom op jongens, we gaan weer aan de slag.’ Ik vind het belangrijk om, ook al was het hard werken, ook de leuke kant te ervaren en even een grapje tussendoor te maken. Ik denk dat ik op die manier een positieve inbreng had.”

Hoe vond je het dat je deze prijs won?

“Dat was gewoon super gaaf. Ik had me heel erg ingezet, dus het was mooi dat dat werd erkend, dat het opviel dat ik het naar mijn zin had en zo mijn best deed. Eigenlijk was de hele challenge gebaseerd op inspireren en dat ik herkend werd als een soort inspiratiebron, was een mooi compliment. 

Hoe reageerde de rest?

“Mijn teamgenoten zeiden dat ze het wel hadden verwacht, dus dat was leuk om te horen. Ik heb meteen een appje gestuurd naar mijn ouders en die waren trots. Het was iets dat ik nog naast mijn scriptie deed, dus ik vond het ook wel spannend: komt het wel uit? Maar uiteindelijk heeft het me echt iets opgeleverd, want de Travel Challenge is een goede manier om jezelf te profileren. Op deze manier val je extra op. Via LinkedIn heb ik al veel connecties kunnen maken en we hebben vrijdag een terugkomdag in Amsterdam, waar we op speeddate gaan met de bedrijven.”

En daar neem je je award natuurlijk mee naartoe?

“Haha, ik neem ‘m niet mee, maar ga er wel over vertellen. De coach van mijn team werkt toevallig bij het bedrijf waar ik het meest interesse in heb. Ze zei dat ze me ging onthouden, dus dat is al heel mooi. Dat is ook het leuke aan de challenge: ik zit nu in mijn afstudeerfase en wist nog niet wat ik hierna wilde doen, maar het was een leuke manier om inspiratie op te halen over wat er allemaal mogelijk is na het afstuderen.”

En nu? Heeft het je een boost gegeven voor het afstuderen?

“Nou, inmiddels wel, maar de eerste paar dagen moest ik echt wel even bijkomen. Nu zit ik vol energie en wil ik graag op tijd afstuderen, want misschien krijg ik tijdens de terugkomdag wel een gave baan aangeboden. Dan wil ik daar zo snel mogelijk mee kunnen beginnen.”

Lees ook: Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije

Tom Wassink

Tom Wassink

Met zowel een journalistieke als een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. Dit doet hij ook als freelancer én bij zijn voetbalvereniging Oranje Nassau. Verder sport hij graag en wordt hij blij van kinderen die nog lekker op straat voetballen.

Gerelateerde artikelen

Hester van Sprang Corporate

'Met dit boek willen we het verhaal van ons vakgebied Facility Management vertellen'

21 oktober 2020
Saxion IBS werkt samen met Hankuk University Studentenleven

IBS-studenten doen in coronatijd online internationale ervaring op bij Zuid-Koreaanse bedrijven

9 oktober 2020
handen desinfecteren SaxionTV

Hoe ervaren Saxion-studenten de 1,5 meter en het dragen van mondkapjes?