L-Bow.jpeg
Business

FabLab tekent samenwerkingsovereenkomst voor coronabestendige deurgreep

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Het Saxion FabLab gaat een samenwerking aan met twee ondernemers om de L-Bow, de coronaproof deurklink, op de markt te brengen. Dinsdag tekent André Roos, directeur van het Centrum voor Ondernemerschap, een overeenkomst met Twenovation BV.

Eind april vertelde technisch coördinator Sebastiaan Moes al over de L-Bow, de deurgreep waarmee je met je elleboog een deur kunt openmaken. “Met je elleboog kom je niet, zoals met je handen, in contact met je neus, oren of ogen, dus kun je daarmee niet een eventuele infectie overbrengen.”, aldus Sebastiaan destijds. Onlangs zijn twee ondernemers gevonden die het concept op de markt gaan brengen: oud-bankier Corné Pauwels en horeca-ondernemer Zhiyong Chou, die zich verenigd hebben in Twenovation BV.

De overeenkomst houdt in dat Twenovation BV de L-Bow op zowel de particuliere als de zakelijke markt introduceren en de verantwoordelijkheid dragen voor de productie, de logistiek en de financiële afhandeling. André Roos is blij met de deal: "Hiermee laten we zien wat de kracht van Saxion-onderzoek is. We ontwikkelen een oplossing die vrijwel direct toepasbaar is in de praktijk en die bovendien een maatschappelijk probleem aanpakt. Doordat we een heel ondernemende hogeschool zijn en samenwerken met innovatieve ondernemers uit de regio, zorgen we ervoor dat onze ideeen en oplossingen niet binnen onze instelling blijft, maar in de samenleving terecht komen. En het levert ook nog eens banen op."

De deurgreep is inmiddels te bestellen op de website.

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Jens Oelerich nieuwe lector Sustainable & Functional Textiles Onderzoek

Jens Oelerich nieuwe lector Sustainable & Functional Textiles

22 april 2024
Onderzoek

Marjolein den Ouden en Marloes Postel over technologie in de zorg

15 april 2024
Smart glasses in de zorg Promovendus Niek Zuidhof zegt ja 1.jpg Onderzoek

Smart glasses in de zorg? Promovendus Niek Zuidhof zegt ja