Kiki haalde als eerste deeltijdstudent haar certificaat voor GGZ-agoog
Onderwijs

Kiki haalde als eerste deeltijdstudent haar certificaat voor GGZ-agoog

Anne Hurenkamp
Anne Hurenkamp Leestijd Minuten

Trots nam Kiki Dijkstra (40), student van de Saxion Parttime School, deze week als eerste haar certificaat voor GGZ-agoog in ontvangst. Kiki volgde een maatwerktraject waarmee ze als gespecialiseerd behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg weer helemaal up-to-date is met haar certificering.

Kiki, van harte gefeliciteerd met je certificaat. Waarom wilde je dit traject bij Saxion volgen?

“Dank je wel. Ik ben nu ongeveer twintig jaar werkzaam in het sociale domein en heb daarin al de nodige scholing gehad, onder andere destijds met de opleiding Psychodiagnostiek bij Saxion. Tegenwoordig heb je in mijn vakgebied een Cono-registratie nodig. Daarmee kan mijn werkgever de zorgkosten van de behandeluren declareren bij de zorgverzekeraar. Ik heb heel praktisch gekeken wat voor mij de meest efficiënte manier was om, naast mijn werk, deze certificering te behalen. Saxion Enschede was voor mij in de regio de perfecte plek om dat te doen. Gezien de afstand maar ook omdat er maatwerk mogelijk was.”

Kun je wat vertellen over dat maatwerk?

“De post hbo-opleiding GGZ-agoog bestaat uit dertien modules. De modules ‘Motiverende gespreksvoering’ en ‘Empowerment; cliëntversterkend werken’ had ik op advies van de Saxion Parttime School al gevolgd en behaald in het jaar waarin de post hbo-opleiding GGZ-agoog nog in ontwikkeling was. Vervolgens adviseerde de Parttime School me een validatietraject, waar ik een maand de tijd voor kreeg. Door een dossier samen te stellen met alle diploma’s, certificaten en werkervaring kon ik aantonen over welke competenties ik al beschikte. Ik kreeg voor negen modules vrijstellingen waardoor ik uiteindelijk nog twee modules moest volgen. Deze twee modules heb ik vorige maand afgerond, waardoor ik mijn certificaat in ontvangst kon nemen!”

Door een dossier samen te stellen met alle diploma’s, certificaten en werkervaring kon ik aantonen over welke competenties ik al beschikte.

Kiki Dijkstra

Dat klinkt als een goed doordachte route.

“Ja, uiteindelijk draait alles om competenties. Het verschilt dus per student wat je in zo’n traject nog moet behalen. Voor mij was het prettig om mijn certificering stap voor stap te kunnen afronden. Ik vind dat er vanuit de Parttime School enorm goed met mij is meegedacht over hoe we alles zo efficiënt mogelijk konden inrichten. Daarbij heb ik zelfs één van de twee eindmodules op afstand kunnen volgen, omdat dat qua planning voor mij beter uitkwam. Anders had ik op één van de modules een half jaar moeten wachten. Nu kon ik beide modules in hetzelfde kwartiel afronden en daarmee de certificering behalen.”

Wat heeft deze certificering jou als GGZ-agoog opgeleverd?

“De nodige nieuwe inzichten. Het was fijn om weer op deze manier met mijn vakgebied bezig te zijn. Ik vond het ook leuk om met mijn medestudenten, die vanuit allerlei organisaties werkzaam zijn, ervaringen uit te wisselen en over ons vak te praten. We hebben heel wat waardevolle gesprekken gevoerd. Zelf werk ik op dit moment als zorgcoördinator bij Dimence in Almelo. Ik begeleid een aantal patiënten in hun behandeltraject en sta daarnaast in contact met hun familie en met externe organisaties uit hun netwerk. Ons vakgebied is breed en natuurlijk verandert er in de loop van de jaren veel. Voor zowel mijn werkgever als voor mijzelf was het goed dat ik deze aanvullende certificering kon halen. Ik ben erg blij dit traject met een mooi resultaat af te kunnen ronden!”

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan
Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp is redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie van Saxion. Schrijven maakt haar gelukkig. Vooral als het om een persoonlijk portret of over onderzoek gaat. Als lezer, luisteraar, schrijver en podcaster gaat Anne ook graag op zoek naar mooie verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. In haar vrije tijd is ze bovendien boekenliefhebber en Beatlesblogger.

Gerelateerde artikelen

Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

15 februari 2024
deeltijd master educational leadership Onderwijs

Maaike rondde de deeltijdmaster Educational Leadership af: ‘Ik blijf fris van nieuwe dingen leren’

25 januari 2024
Kimberley Verheij - Social work Onderwijs

Een deeltijdstudie combineren met werk en privé: zo doe je dat volgens deze (oud-)studenten