Victoria.jpg
Business

Alumnus Victoria kwam na vele buitenlandervaringen terecht bij Atlassian Amsterdam

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Alumnus Victoria Helthuis (Commerciële Economie, 2018) heeft haar minor, stage en afstudeerstage in het buitenland gedaan en zo enkele jaren in Parijs en Berlijn gewoond. Toch wilde ze graag in Nederland wonen en dus werkt ze nu bij Atlassian Amsterdam, een internationaal Softwarebedrijf. “Het was me al snel duidelijk dat ik graag wat buitenlandse ervaringen wilde verzamelen."

Hoi Victoria, welke opleiding heb je gevolgd bij Saxion?

“Ik heb de opleiding Commerciële Economie gevolgd, met de focus op International Business. In 2018 ben ik afgestudeerd. Ik ben mijn studie begonnen naast een fulltime topsportcarrière in de paardensport. Dankzij de Talentenregeling van Saxion was dit erg goed te combineren en heb ik onder andere de mogelijkheid gehad om een EK Junioren met het Nederlands team te rijden.”

Waar werk je inmiddels?

“Ik werk bij Atlassian in Amsterdam, waar we software solutions ontwikkelen en verkopen aan bedrijven. Ik ben er terecht gekomen via een omweg door Parijs en Berlijn. Na enkele jaren hier gewoond te hebben, wilde ik graag weer terug naar Nederland. Uiteindelijk ben ik via een contact, die me aanbevolen en geholpen heeft, tijdens het interviewproces bij Atlassian terecht gekomen.”

Kun je iets vertellen over die omweg?

“Na mijn topsport periode besloot ik me eerst te focussen op mijn studie en het sporten wellicht later weer op te pakken. Om deze reden heb ik toen besloten mijn stageperiode in het buitenland te doen en ben ik eerst zes maanden naar Parijs gegaan, voor mijn stage bij een Duitse Start Up, genaamd Melvin & Hamilton. Het leven in Parijs beviel me zó goed dat ik later ook mijn minor in Parijs gedaan heb op het EDC Paris, met focus op International Entrepreneurship en Frans. Vervolgens ben ik weer kort in Nederland geweest. Het was me echter al snel duidelijk dat ik graag nog wat buitenlandse ervaringen wilde verzamelen, waarna ik besloot naar Berlijn te verhuizen en hier mijn scriptie te schrijven. Ik kwam er alleen vrij gauw achter dat het lastig was om een bedrijf te vinden dat openstond voor een afstudeerstagiaire die enkel part-time meekijkt in het bedrijf. Om die reden heb ik toen een fulltimebaan aangenomen als Travel Consultant, waarbij ik in ruil daarvoor de klanten mocht enquêteren en bedrijfsinformatie mocht gebruiken voor mijn scriptie, die ik in mijn vrije tijd schreef. Aangezien Berlijn als stad me ook erg goed beviel, ben ik daar vervolgens nog anderhalf jaar gebleven, waar ik een erg leerzame en leuke tijd heb gehad bij mijn afstudeerbedrijf en later bij een B2B-cateringplatform-start-up.”

Wees niet bang om je netwerk in te zetten en mensen te benaderen via LinkedIn of in het echt. Vaak zijn mensen bereid je te helpen en kan een balletje opgooien bij een persoon of bedrijf al een heel verschil maken.

Alumnus Victoria met een tip voor studenten

Wat is je functie bij Atlassian?

“Mijn officiële functie titel is Enterprise Development Representative voor de DACH-markt (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Een hele beschrijving, maar het komt er vooral op neer dat ik verantwoordelijk ben voor de vijftien grootste accounts in deze regio. Mijn taak daarin is het om de werkwijze van deze bedrijven te begrijpen, de team- en bedrijfsstructuur en -strategie te herkennen, relevante contacten te benaderen en hier een relatie mee op te bouwen om deze bedrijven te consulteren in hoe ze onze producten het meest efficiënt in kunnen zetten. Het uiteindelijke doel is om een meeting in te boeken met de verantwoordelijke Account Executive van onze kant en te ervaren waar de klant precies staat in haar gebruik van de Atlassian-producten en of hier eventuele upsell-mogelijkheden zijn. Vanaf daar begint het hele proces eigenlijk pas, waarbij er eventueel productdemo’s gegeven worden, de groeimogelijkheden besproken worden en het gehele team van de klant er ook betrokken wordt. Vanaf dit punt zit mijn taak erop en focus ik me op de volgende account.”

Wat vind je het leukste van je werk?

“De variatie in het werk! Geen dag is hetzelfde, de taken zijn ontzettend verschillend, waardoor het een ontzettend leuke uitdaging blijft. Of het nou gaat om het precies uitpluizen van de bedrijfsstructuur, de teamopbouw of wie er verantwoordelijk is voor de Atlassian-producten, het einddoel blijft een meeting met de juiste persoon. Hierbij is het altijd weer een verrassing hoe de klant werkt met onze producten, hoeveel kennis er al is en wat wij kunnen betekenen. Daarnaast merk je dat Atlassian erg goede relaties heeft met haar klanten, waardoor je altijd leuke gesprekken en een warm onthaal hebt.”

Wat is het meest bijzondere dat je tot nu toe hebt meegemaakt in je loopbaan?

“Het meest bijzondere uit m’n loopbaan tot nu toe is het teamgevoel bij Atlassian. Je merkt hoeveel mensen er betrokken zijn bij een account. De gesprekken, de voorbereidingen en het onderling delen van informatie: alles gaat in perfect overleg. Als dan uiteindelijk de deal gesloten wordt en je als team feedback van een tevreden klant krijgt, is dat toch wel een moment van besef dat je het succes echt aan het teamwork te danken hebt.”

Wat is je het meest bijgebleven uit je Saxion-tijd?

“Het meest bijgebleven is de flexibiliteit van Saxion als je zelf met initiatieven kwam. Zowel tijdens m'n stage, als tijdens de minor en de afstudeerstage, die ik alle drie in het buitenland heb gedaan. Saxion was hierbij erg behulpzaam en liet me inzien dat als ik iets wilde, ik hier zelf initiatief voor moest tonen en dat je door zelf een balletje op te gooien heel veel mogelijkheden hebt.”

Welke tips heb je voor studenten die ook een mooie baan willen vinden?

“Wees niet bang om je netwerk in te zetten en mensen te benaderen via LinkedIn of in het echt. Vaak zijn mensen bereid je te helpen en kan een balletje opgooien bij een persoon of bedrijf al een heel verschil maken. Niet geschoten is altijd mis.”

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

TUQR.jpeg Business

Alumnus Marie-Laure kan haar passie voor digital marketing helemaal kwijt in haar bedrijf TUQR

04 november 2021
Digitalguyss.jpg Business

Alumni Hein en Jeroen werden na de studieroute Online Marketing 'DigitalGuys'

07 oktober 2021
Iris Business

Iris werkte voor, na én tijdens haar afstuderen bij Heutink