Ondernemen tijdens je studie: wat zijn de mogelijkheden bij Saxion?
Ondernemerschap

Ondernemen tijdens je studie: wat zijn de mogelijkheden bij Saxion?

Extra Saus: Mel en Marije
Extra Saus: Mel en Marije Leestijd Minuten

Saxion doet er alles aan om studentondernemers te stimuleren. Nieuwsgierig hoe? Het Centrum voor Ondernemerschap helpt je bij elk facet van het ondernemen: van de start van een bedrijf tot optimale groei.

Innovatief ondernemen

Bouwen aan een veilige en digitale samenleving en ondertussen je kansen als ondernemer verkennen? Dan is het programma Ondernemen in Digitale Veiligheid van het StartupLab in Apeldoorn misschien iets voor jou. Tijdens dit programma leer je innovatieve ideeën om te zetten naar een bedrijf en daarmee maatschappelijke problemen op te lossen. We hebben jou namelijk hard nodig om de online wereld een beetje leuk te houden! 

Minor voor ambitieuze studenten 

Je startup naar een hoger niveau tillen of een tof bedrijfsidee? Tijdens de minor Startup Ondernemer ontwikkel je alle skills en een mindset die je als succesvolle ondernemer nodig hebt. De minor bestaat uit 20 weken vol leerzame workshops, coachgesprekken, gastlessen en netwerkbijeenkomsten. Een betere omgeving om je als ondernemer te ontplooien is er niet, ongeacht je studierichting! 

Geld verdienen met e-commerce 

Vorig jaar lanceerde het Saxion Centrum voor Ondernemerschap het programma Ondernemen als bijbaan, waarbij je door middel van workshops, experts en coachgesprekken kennis maakt met de platformeconomie. Het doel is om in 20 weken 1000 euro winst genereren op Bol.com. Klinkt dit je als muziek in de oren? Het programma is te volgen voor iedere student in ieder leerjaar. 

Afstuderen eigen bedrijf

Via het Saxion Centrum voor Ondernemerschap kun je ook afstuderen in je eigen onderneming! Mits je opleiding jouw afstudeervraagstuk heeft goedgekeurd en je de ambitie hebt om écht te groeien. Tijdens het traject volg je de zakelijke begeleiding bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap en de inhoudelijke begeleiding bij je opleiding. Je krijgt toegang tot een flexplek in een van de incubators in Enschede of Deventer en de mogelijkheid om samen met andere studentondernemers knelpunten, kansen en uitdagingen te bespreken en

Lekker bezig?

Heb je een onderneming waar ontzettend veel ambitie en groei in zit? Dan kom je in aanmerking voor de Topondernemersregeling. Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap zoekt samen met je opleiding de ruimte op om op hoog niveau te kunnen ondernemen, rekening houdend met alle eisen die de opleiding stelt. Zo komen je onderneming én je studie niets te kort. 

Als startende ondernemer heb je ook de mogelijkheid tot financiële ondersteuning van Saxion. Je kunt een lening aanvragen bij START!up fonds die je ruimte geeft om te investeren in je eigen bedrijf. Een selectiecommissie beoordeeld of je in aanmerking komt en de hoogte van het bedrag, maar met een beetje geluk kan dit oplopen tot maximaal 25.000 euro.

Meer weten?

Bekijk de pagina van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap voor meer informatie en de mogelijkheden als (toekomstige) studentondernemer.

Extra Saus: Mel en Marije

Extra Saus: Mel en Marije

Naast hun studie Creative Business bij Saxion runnen Mel en Marije een eigen onderneming. Ze maken grafische uitingen, ontwerpen huisstijlen en schrijven teksten. Het maken van mooie dingen is hun passie. In hun vrije tijd zijn ze het liefst met vrienden of opzoek naar interieurparels.

Gerelateerde artikelen

Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Samenwerken met artiesten als Snelle: ‘Het avontuur is gestart met de EW/Saxion Ondernemers Award’

21 juli 2023
saxion-dragens-den.jpg Ondernemerschap

Pitchen voor echte ondernemers: Saxion organiseert Dragon’s Den

14 april 2022
Ondernemers Award Ondernemerschap

Saxion Ondernemers Award: word jij dé studentondernemer van 2022?