Saxion Start Samen voltijd
Studentenleven

Wat is Saxion Start Samen? Nieuwe voltijd- en deeltijdstudenten opgelet!

Elise Ernst
Elise Ernst Leestijd Minuten

Welkom, nieuwe Saxion-student! Slechts één zomervakantie en jij begint aan je opleiding. Maar hoe navigeer je je door alle informatie die hierbij komt kijken? En wat kun je doen om te zorgen dat je een beetje goed ‘landt’ bij je studie? Saxion Start Samen to the rescue! Dit is onze manier om jou op weg te helpen. Hoe? Zet je denkbeeldige avonturiershoed op, want samen gaan we op een ontdekkingstocht naar een succesvolle start van je studie!

Wat is Saxion Start Samen?

We beginnen bij het begin, want wat is Saxion Start Samen nou precies? Samengevat is het een overkoepelend term voor alle informatie die hoort bij jouw ‘onboarding’ bij de hogeschool en je nieuwe studie. Dit gaat in vanaf het moment dat je je inschrijft bij je opleiding tot aan je eerste lesdag. Saxion Start Samen biedt in deze periode een uitgebreid scala aan informatie en ondersteuning om jouw start soepel te laten verlopen. Jouw warme welkom in je studerende leven. Sommige onderdelen van Saxion Start Samen zijn informatief en worden je toegestuurd, andere onderdelen zijn maatwerk en beschikbaar als je je hiervoor aanmeldt. Je kiest dus zelf wat bij je past.

Saxion Start Samen voor voltijd en deeltijd

Of je nu een voltijd- of deeltijdstudent bent, met Saxion Start Samen ben je in september klaar voor een vliegende start bij je opleiding! Wil je álles hierover weten en het liefst zo uitgebreid mogelijk? Bekijk dan de uitgebreide informatie.

Meer weten

Uit welke onderdelen bestaat Saxion Start Samen?

Hieronder vind je in vogelvlucht een lijstje van belangrijke onderdelen die zowel bij de voltijd als de deeltijd terugkomen tijdens Saxion Start Samen:

 • 100 dagen programma
  Dit is écht een aanrader: het 100 dagen-programma. Hierbij ontvang je gratis op maat gemaakte ondersteuning om je te helpen bij de overstap naar het hbo. Met een toegewijde ouderejaars student als studentcoach kun je rekenen op extra begeleiding bij vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en studievaardigheden. Het 100 dagen-programma is de perfecte manier om je zelfverzekerd en goed voorbereid te voelen op het hbo. Klinkt goed? Meld je hier aan!
 • Startersinformatie
  Dit is wat je wil weten: alle praktische informatie die je nodig hebt om goed voorbereid te starten. In de Startersinformatie vind je de details over je rooster, boeken en andere belangrijke zaken. Niet missen, gelijk klikken!

Voordelen voor voltijdstudenten

Welke andere onderdelen zijn er binnen Saxion Start Samen specifiek voor voltijdstudenten en wat is het voordeel van meedoen?

 • Studiekeuzecheck/Meet & Greet
  Al vóór de zomer kun je jouw nieuwe opleiding en medestudenten leren kennen tijdens de Studiekeuzecheck / Meet & Greet. Dit is een geweldige gelegenheid om een vliegende start te maken en een netwerk op te bouwen voordat je officieel begint. De uitnodiging hiervan heb/krijg je via jouw opleiding.
 • GOIN’
  Ook buiten jouw opleiding kun je nu al connecten met andere studenten van Saxion? Download Goin’ via de App Store op je telefoon. Goin’ is een gezellig sociaal platform voor nieuwe studenten van de Saxion-community. En het leuke is dat dit niet alleen studiegenoten hoeven te zijn!
 • INTRO
  Last but certainly not least, hoort de INTRO bij Saxion Start Samen voor voltijdstudenten. Deze bruisende introductieweek vol leuke activiteiten markeert de start van het nieuwe studiejaar en biedt jou de mogelijkheid om Saxion en je medestudenten op een feestelijke manier te leren kennen. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie!

Voordelen voor deeltijdstudenten

Als deeltijdstudent zijn er ook uitschieters te noemen binnen Saxion Start Samen die zeker de moeite waard zijn:

 • Financiën op orde
  Financiële zaken kunnen soms een bron van zorg zijn, maar met Saxion Start Samen ontvang je essentiële informatie en tips over de financiering en betaling van je deeltijdstudie. Dit stelt je in staat om je studie op een georganiseerde manier te plannen en financieel voor te bereiden.
 • Combinatie met werk en privé
  Daarnaast biedt Saxion Start Samen uitgebreide begeleiding bij het werken, studeren en het combineren van je privéleven. Deeltijdstudenten hebben vaak te maken met unieke uitdagingen, zoals het vinden van de juiste balans tussen werk, studie en persoonlijke verplichtingen. Je krijgt handige tips en advies om efficiënt te plannen en je tijd effectief te beheren, waardoor je het beste uit je deeltijdstudie kunt halen.
 • Ondersteuning bij studie-, taal- en rekenvaardigheden
  Wanneer je je aanmeldt voor Saxion Start Samen, heb je als deeltijdstudent toegang tot de digitale leeromgeving. Hier vind je ondersteuning in de ontwikkeling van generieke studievaardigheden, taal- en/of rekenvaardigheden. We bieden dit in kennisclips, naslagwerk, podcasts en opdrachten aan. Je bepaalt dus zelf de vorm en wat je op welk moment nodig hebt zodat het programma het beste aansluit op jouw behoefte.

Klaar voor de start?

Veel informatie, veel mogelijkheden. Met Saxion Start Samen hopen we je op weg te helpen binnen de zee aan informatie die op je afkomt als nieuwe student. Of je nu voltijd- of deeltijdstudent bent, we wensen je een warm en goed welkom in je studerende leven. Bij deze!

Elise Ernst

Elise Ernst

Elise is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie van Saxion. Ze houdt van schrijven en maakt graag een origineel en leesbaar verhaal van complexe onderwerpen. Ook is ze dol op woordgrappen, internethumor en Triviant-feitjes. Als ze niet aan het werk is, wordt ze blij van hiphop uit de jaren ’90, uitgebreid koken, lezen en yoga.

Gerelateerde artikelen

master-na-je-studie-saxion.jpg Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

07 november 2023
Student tijdens college Onderwijs

De waarde van een Associate degree

11 juli 2023
100 dagen programma 2022.jpg Studentenleven

Wat is het 100 dagen-programma? En waarom je dit als nieuwe student niet wil missen