Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2021-2022 voor de deeltijdopleiding Elektrotechniek bedraagt € 1.084.


Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hier vind je het standaard bedrag 'wettelijk collegegeld'.

Studiejaar 2021-2022

Wettelijk collegegeld € 1.084
Eerstejaars € 542 Eerstejaars betalen de helft; landelijke regeling

Extra kosten

Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 600 à € 900 per jaar, voor bijvoorbeeld boeken en andere studiematerialen. Kijk voor je boeken op de site van Studystore (klik op Saxion Parttime School, dan op locatie en je vindt de opleiding van jouw keuze).

Voor de deeltijdopleiding Elektrotechniek heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende systeemvereisten: 

• minimaal i5 processor
• minimaal 8 Gb interngeheugen
• grafische kaart met minimaal 1GB dedicated memory, inclusief Software OpenGL ondersteuning. 

Ook een MacBook met Boot Camp-combinatie is mogelijk.

Studeren in deeltijd: hoe betaal je dat?

Je wilt je verder ontwikkelen en je carrière een nieuwe impuls geven. Goed idee! Maar wat kost dat en wie betaalt dat? Er zijn tal van mogelijkheden om jouw deeltijdstudie (deels) te bekostigen. Vaak zijn er ook belastingvoordelen en misschien betaalt je werkgever wel (mee).