Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Voor studiejaar 2022-2023 is het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.209.


Collegegeld

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hier vind je het standaard bedrag 'wettelijk collegegeld'. 

Studiejaar 2022-2023

Wettelijk collegegeld

€ 2.209

Eerstejaars

€ 1.105 Eerstejaars betalen de helft; landelijke regeling

Extra kosten
Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 600 à € 900 per jaar, voor bijvoorbeeld boeken en softwarepakketten. Kijk voor je boeken op de site van Studystore (klik op Saxion Parttime School, dan op locatie en je vindt de opleiding van jouw keuze).

Een goede laptop of tablet is ook noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken, waar je zowel tijdens de les, thuis en op je werkplek mee moet kunnen werken.  

Overige kosten

Boeken
Voor de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde moet je voor boeken rekening houden met gemiddeld 500,- euro per jaar.

Laptop
Het is wenselijk dat je in het bezit bent van een laptop. De keuze voor het type laptop is aan jezelf. Wij stellen geen eisen aan de specificaties.