Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2021-2022 voor de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie bedraagt € 1.084.


Wettelijk collegegeld

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hier vind je het standaard bedrag 'wettelijk collegegeld'.

Studiejaar 2021-2022

Wettelijk collegegeld

€ 1.084

Eerstejaars

€ 542 Eerstejaars betalen de helft; landelijke regeling

Extra kosten

Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 400 à € 600 per jaar, voor (digitale) boeken. Kijk voor je boeken op de site van Studystore (klik op Saxion Parttime School, dan op locatie en je vindt de opleiding van jouw keuze).

Een goede laptop of tablet is ook noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken, waar je zowel tijdens de les, thuis en op je werkplek mee moet kunnen werken.

Diploma behaald?

Heb je al eerder een hbo- of universitaire diploma behaald? Dan geldt het instellingscollegegeld

Studeren in deeltijd: hoe betaal je dat?

Je wilt je verder ontwikkelen en je carrière een nieuwe impuls geven. Goed idee! Maar wat kost dat en wie betaalt dat? Er zijn tal van mogelijkheden om jouw deeltijdstudie (deels) te bekostigen. Vaak zijn er ook belastingvoordelen en misschien betaalt je werkgever wel (mee).