Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.


Wettelijk collegegeld

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hier vind je het standaard bedrag 'wettelijk collegegeld'.

Studiejaar 2022-2023

Wettelijk collegegeld € 2.209
Eerstejaars € 1.105 Eerstejaars betalen de helft; landelijke regeling

 

Overige kosten

Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 1.275 (totaalbedrag voor de gehele opleiding). Dit bedrag is voor de aanschaf van bijvoorbeeld boeken en softwarepakketten. Daarbij zijn de kosten in het eerste jaar het hoogst. Kijk voor je boeken op de site van Studystore (klik op Saxion Parttime School, dan op locatie en je vindt de opleiding van jouw keuze).

Verder is een goede laptop of tablet noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken en met diverse grafische programma’s (o.a. Solid Works). De laptop gebruik je tijdens de les, thuis en op je werkplek. Houd, bij de aanschaf van een laptop, rekening met de volgende systeemvereisten:

  • minimaal i5 processor;
  • minimaal 8 Gb interngeheugen;
  • grafische kaart met minimaal 1GB dedicated memory, inclusief Software OpenGL ondersteuning.

Studeren in deeltijd: hoe betaal je dat?

Je wilt je verder ontwikkelen en je carrière een nieuwe impuls geven. Goed idee! Maar wat kost dat en wie betaalt dat? Er zijn tal van mogelijkheden om jouw deeltijdstudie (deels) te bekostigen. Vaak zijn er ook belastingvoordelen en misschien betaalt je werkgever wel (mee).